Anmeldelser i kategorien Politik & debat
Poul Nyrup var statsminister da jeg var ung og politisk engageret. Det var ham vi heppede på ved de store statsministerdueller i sportshaller, som var en ting dengang. Derfor var hans erindringer om tiden som …
Mens han styrede nationen sikkert gennem den store depression i 1930’erne, så havde statsminister Thorvald Stauning også tid til at kere sig om Grønland og grønlænderne. Det var nyt for mig. Men er netop hvad …
Er det amerikanske samfund knækket fuldstændig over? Nogle taler i alvor om, at befolkningen er så splittet, at der kan være optræk til en ny borgerkrig. Familier kan ikke være i samme rum, fordi forskellen …
Jeg er ikke overordentligt bekendt med Det Svenske Akademi samt processerne for udvælgelse af modtagerne af de forskellige Nobelpriser. Derfor skulle jeg også læse et godt stykke ind i Basile Panurgias’ ”Tvivlen” samt søge på …
Der er en usund kultur i dansk politik. Og det er hovedsageligt andres skyld. Ikke politikernes skyld. Især mediernes skyld.
Den tidligere toppolitiker Karsten Lauritzen (V) har begået en lille selvbiografi, hvor han revser dansk …
Det er lidt svært i disse dage at være blot en smule interesseret i politik og så stadig ikke have hørt om Alex Vanopslagh. Ikke alene har han et lidt utraditionelt efternavn, som ofte kan …
Niels Bo Poulsen og Flemming Splidsboel har skrevet en fremragende og tætpakket bog om Ukrainekrigen og om den udvikling i Rusland, som førte til, at nationen invaderede og forsøgte at underlægge sig nabolandet Ukraine.
Vi …
Maj My og hendes mand Kristian forlod storbyen, det stressende og prestigefyldte arbejdsliv og en masse materielle statusmarkører og flyttede til Ærø med drømmen om mere ro og nærvær i deres familie.
Lige som mange andre …
Vejen til succes kan være brolagt med en masse omkostninger. Sociale, økonomiske, familiære, men også helbredsmæssige. Især det sidste er der kommet mere fokus på de senere år, da flere og flere kendte mennesker står …
Hvor vigtige er enkeltpersoner for historiens gang? Og i hvor høj grad var Europas turbulente historie i det 20. århundrede bestemt af politiske lederes handlinger? Det er store spørgsmål, som den britiske historiker Ian Kershaw …
Journalist Anders Agner Pedersen har begivet sig ind i en verden af ord, men ikke hvilke som helst ord. Hans fascination for amerikansk politik og især de store præsidenter fik ham til at kaste sin …
Endnu inden sagen har fundet sin afslutning, så er den første bog om sagen om Forsvarets Efterretningstjeneste på gaden. Det er Politiken-journalisten Hans Davidsen-Nielsen, der opsummerer alt det hans egen avis og andre medier har …
En tegneserie om fransk politik i starten af 00’erne. Om en taleskriver for en fiktiv lettere kolerisk fransk udenrigsminister. Umiddelbart lyder det temmelig syret. Og det er det skam også. Men det fungerer også.
“Javel, hr. …
Jeg er forarget og rasende. Det er ærlig talt en smertelig erkendelse at læse denne her bog.
Sagen er den, at manden som standard er grundlaget for hele vores samfund.
Det gælder videnskab, kultur, økonomi og meget …
Denne graphic novel har en meget stærk bag-jerntæppet-følelse over sig. Det er naturligvis en skarp kritik af den altopslugende, censorerende og uniformerende totalitærstat, når det eneste tilladte bogstav er A – a for alle, a …
Horacio Castellanos Moya er en anerkendt og hædret forfatter fra Mellemamerika, og i denne skønlitterære bog portrætterer Moya et Latinamerika, som er præget af såvel fattigdom og frygt som af millitante regeringer. Ydermere er det …
Dette er sidste bind i Hans Gregersens to-binds værk bog om mellemkrigstiden. Det første, ’Verden er ny’ havde fokus på de brølende 20’ere med optimismen oven på 1. verdenskrig, revolutioner, hedonisme og livsglæde. Med kikkerten …
Kirsebær om sommeren er en novellesamling, som præsenterer en række tanker og fortællinger fra Vicenta Maria Siosi Pinos hjemland, Columbia, og de omstændigheder og forhold, der findes, og som wayuu-indianerne lever under i deres fattige …
De er her og der og alle vegne lige nu, og jeg forstår det godt. Det er én af den slags bøger, du bare gerne vil læse – enten fordi du er vild med den …
Mark Herron er ph.d i retorik fra Københavns universitet og med ’Præsidentens ord’ inviterer han os med på en indsigtsfuld rejse i flere af de amerikanske præsidenters retorik. Fokus er især på de taler, der …