Anmeldelser i kategorien Politik & debat

Journalist Anders Agner Pedersen har begivet sig ind i en verden af ord, men ikke hvilke som helst ord. Hans fascination for amerikansk politik og især de store præsidenter fik ham til at kaste sin …

Endnu inden sagen har fundet sin afslutning, så er den første bog om sagen om Forsvarets Efterretningstjeneste på gaden. Det er Politiken-journalisten Hans Davidsen-Nielsen, der opsummerer alt det hans egen avis og andre medier har …

En tegneserie om fransk politik i starten af 00’erne. Om en taleskriver for en fiktiv lettere kolerisk fransk udenrigsminister. Umiddelbart lyder det temmelig syret. Og det er det skam også. Men det fungerer også.
“Javel, hr. …

Jeg er forarget og rasende. Det er ærlig talt en smertelig erkendelse at læse denne her bog.
Sagen er den, at manden som standard er grundlaget for hele vores samfund.
Det gælder videnskab, kultur, økonomi og meget …

Denne graphic novel har en meget stærk bag-jerntæppet-følelse over sig. Det er naturligvis en skarp kritik af den altopslugende, censorerende og uniformerende totalitærstat, når det eneste tilladte bogstav er A – a for alle, a …

Horacio Castellanos Moya er en anerkendt og hædret forfatter fra Mellemamerika, og i denne skønlitterære bog portrætterer Moya et Latinamerika, som er præget af såvel fattigdom og frygt som af millitante regeringer. Ydermere er det …

Dette er sidste bind i Hans Gregersens to-binds værk bog om mellemkrigstiden. Det første, ’Verden er ny’ havde fokus på de brølende 20’ere med optimismen oven på 1. verdenskrig, revolutioner, hedonisme og livsglæde. Med kikkerten …

Kirsebær om sommeren er en novellesamling, som præsenterer en række tanker og fortællinger fra Vicenta Maria Siosi Pinos hjemland, Columbia, og de omstændigheder og forhold, der findes, og som wayuu-indianerne lever under i deres fattige …

De er her og der og alle vegne lige nu, og jeg forstår det godt. Det er én af den slags bøger, du bare gerne vil læse – enten fordi du er vild med den …

Mark Herron er ph.d i retorik fra Københavns universitet og med ’Præsidentens ord’ inviterer han os med på en indsigtsfuld rejse i flere af de amerikanske præsidenters retorik. Fokus er især på de taler, der …

Når en bog inden sin udgivelse er blevet hypet så meget, som det er tilfældet her, så kan den næsten kun skuffe. Om bogen så gør det, afhænger dog af hvad man forventer sig af …

Hannah Arendt er med rette en af de mest læste og diskuterede politiske filosoffer fra det blodige og omtumlede forrige århundrede. Som så mange andre filosoffer lider hun under, at mange har læst om hende …

I denne biografi om Al-Malik al-Nasir Salah al-Din Abu’l Muzaffar Yusuf ibn Ayyub al-Tikriti al-Kurdi, også kaldet Saladin, bliver vi taget med på en spændende rejse gennem Mellemøsten i 1100-tallet.
Jeg havde i forvejen en …

Karin Michaëlis er en af det tidlige 1900-tals helt store skribenter. I mange årtier var hun næsten glemt, og var hun husket var det mest for sine Bibi-børnebøger, som også jeg læste med stor glæde …

Læst med nutidige øjne er der et humoristisk træk i den måde, Montesquieu kritiserer på gennem påtagede muslimske og fremmede øjne, men kritikken er alvorlig og bogstavelig. Breve fra to persere i Paris blev udgivet …

Niels Bjerre-Poulsen underviser i amerikansk historie og samfundsforhold, og han er en hyppig anvendt ekspert i adskillige medier. I nærværende bog udnævner han sammen med Ræsons Forlag Donald Trumps sejr ved præsidentvalget i 2016 …

Tjernobyl. Engang en mindre by i de ukrainske skove, næppe kendt i andet end nærområdet. Siden kom byen til at lægge navn til det nærliggende atomkraftværk, opført på rekordtid som et af Sovjetstatens prestigeprojekter og …

Der er noget helt vildt dragende over Berlin; centrum for nazisternes magtovertagelse i 30’erne. Total destruktion ved 2. verdenskrigs slutning. Kold krig med russiske og amerikanske spioner og soldater, som vogter på hinanden. Muren, …

Riget i midten er et fascinerende land, med en vild historie. På bare én generation er det gået fra kulturrevolution og Maos lille røde til rollen som vækstmotor for verdensøkonomien og stormagt med supermagtsambitioner. Ingen …

“Det er en medfødt mekanik, der gør, at kvinder har mere lyst til at gå derhjemme med børnene, mens mændende arbejder. Det er ufornuftigt at tage biologien ud af det.”
Man skulle tro, at det argument …