// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karsten Lauritzen: Lad det gå langsomt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politik & debat, Politisk biografi

Karsten Lauritzen: Lad det gå langsomt

Skrevet af den 17. juli 2023 – 11:31Ingen kommentarer

Der er en usund kultur i dansk politik. Og det er hovedsageligt andres skyld. Ikke politikernes skyld. Især mediernes skyld.

Den tidligere toppolitiker Karsten Lauritzen (V) har begået en lille selvbiografi, hvor han revser dansk politik anno 2023. Hovedbudskabet er, at det går alt for stærkt. Og det er (ikke overraskende) især mediernes skyld. (Som journalist på Christiansborg bliver man lidt træt, når den gamle plade spilles igen og igen.)

Lauritzen har selvfølgelig langt henad vejen en pointe. Og når vi er færdige med at diskutere hvem, der har skylden for den syge politiske kultur, så er det positivt, at den tidligere skatteminister opremser en række meget konkrete forslag, som måske kan være med til at lave om på tingene.

Vi må håbe, at politikerne mellem produktionen af Instagram- og Twitter-opslag får tid til at læse Karsten Lauritzens bog og tænke sig om.

“Lad det gå langsomt” er også den inspirerende fortælling om den ordblinde landmandssøn, der som kun 31-årig bliver skatteminister. Karsten Lauritzen fortæller åbent og ærligt om hvordan det er, ikke at have hænderne skruet rigtigt på til at kunne hjælpe til på gården. I stedet læser han det lokale dgablad fra ende til anden og går ind i ungdomspolitik, bliver formand for Venstres Ungdom og folketingsmedlem som 23-årig.

Før han er fyldt 40 år er Karsten Lauritzen nu færdig med dansk politik. I hvert fald indtil videre. Og “Lad det gå langsomt” er ikke ligefrem en anbefaling til andre om at gå ind i politik. I hvert fald ikke sådan som vilkårene er i dag.

Lauritzen leverer et vigtigt indspark i debatten om dansk politik anno 2023. Så kan man være enig eller ej. Samtidig åbner han for posen og fortæller om sin egen politiske karriere. Om sejre, nederlag og fortrydelser. Ganske udemærket læsning.

Karsten Lauritzen: Lad det gå langsomt – et opgør med en usund politisk kultur. Forlaget 28B, 2023. 207 sider.

Der er lukket for kommentarer.