// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Christophe Blain & Abel Lancaz: Javel, hr. udenrigsminister
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politik & debat, Tegneserie

Christophe Blain & Abel Lancaz: Javel, hr. udenrigsminister

Skrevet af den 1. maj 2022 – 05:15Ingen kommentarer

En tegneserie om fransk politik i starten af 00’erne. Om en taleskriver for en fiktiv lettere kolerisk fransk udenrigsminister. Umiddelbart lyder det temmelig syret. Og det er det skam ogs√•. Men det fungerer ogs√•.

“Javel, hr. udenrigsminister” er en morsom og h√¶sbl√¶sende parodi p√• livet i det franske udenrigsministerium. Forfatteren er nemlig en tidligere diplomat, der selv arbejdede som r√•dgiver i det franske udenrigsministerium i den tidsperiode, som tegneserien foreg√•r i.

Hovedpersonen i tegneserien er nyansat taleskriver og bliver hovedkulds kastet ud i arbejdet med den ene tale efter den anden – og de interne magtkampe, som raser p√• livet l√łs i arbejdet med talerne. Samtidig tackler udenrigsministeren og ikke mindst departementschefen den ene internationale krise efter den anden.

Historien er ganske underholdende med en stor del sarkasme og spydigheder. Men det er helt sikkert sjovere for kendere af fransk politik.

Til gengæld fungerer det rigtig godt at fortælle historien i tegneserieform. Og underholdningsværdien er ligeligt fordelt mellem selve historien og dialogerne på den ene side, og tegningerne på den anden side. Man mærker tydeligt udenrigsministerens hvirvelvindseffekt gennem tegningerne.

Christophe Blain & Abel Lancaz: Javel, hr. udenrigsminister. Forlaget Fahrenheit, 2022. 204 sider.

Der er lukket for kommentarer.