// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karen Møldrup Rasmussen
Forside » Karen Møldrup Rasmussen

Karen Møldrup Rasmussen

Født 1976 og er uddannet faglærer i idræt fra Paul Petersens Idrætsinstitut og Cand. Theol., og er sognepræst i to sønderjyske landsogne tæt på Sønderborg.

Anmelder primært skønlitteratur, men lytter til krimier og andet, for så kan jeg nemlig strikke imens.

Hvad var den første bog, du læste?
Jeg kan ikke huske, hvilken bog der har været den første, men som barn var jeg medlem af børnebogklubben, og hver måned kom der nye bøger. Jeg kan huske en der hed Hvem stjal kagen? Det var vist en af de første, jeg læste, da jeg lige havde knækket læsekoden.

Hvilken bog har betyder mest for dig?
Det er svært at svare på, for det er forskelligt alt efter, hvor man er i livet. I mine teenageår slugte jeg alt, som havde mærkatet ’ung i dag’ klistret på forsiden, det var Liv og Alexander, Min ven Thomas og Til sommer, da de talte direkte ind i mit teenageliv. Senere har Herbjørg Wassmos bøger om Dina og Tora sat sig dybe spor.

Hvilken bog gider du absolut ikke at læse?

Det er fuldstændig politisk ukorrekt, men jeg gider ikke bruge mere tid på Kongens Fald af Johannes V. Jensen, har forsøgt at komme igennem den flere gange, men jeg synes, den er så kedelig.

Hvilken bog ville du ønske, du havde læst?
Uh, der er mange, men jeg kunne godt tænke mig at få læst nogle af alle klassikerne fx noget mere Shakespeare, Mann, Blixen, Hemingway m.fl. Så det er bare at komme i gang!

Hvilken forfatter burde have Nobelprisen i litteratur?
Det har jeg ikke nogen holdning til, jeg synes, den pris er blevet mere og mere udvandet de seneste år.

Anbefal en bog
Det er jo svært kun at vælge en, da det afhænger af genre og humør, men Jonas Wergeland trilogien af Jan Kjærstad, Og bjergene gav genlyd af Khaled Hosseini og Det jeg elskede af Siri Hustvedt.