// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Krista Bauer
Forside » Krista Bauer

Krista Bauer

Navn: Krista Bauer
Født: 1983

Uddannet Cand.scient.soc. Er partner og kommunikationschef i mindre startup.
Anmelder primært skønlitteratur, men også samtale- og debatlitteratur.

Hvad var den første bog du læste?
Jeg husker tydeligt stedet, personerne og stemningen i en af de allerførste bøger, jeg læste og jeg kan huske, at jeg lånte den på skolebiblioteket flere gange, men titlen er mærkeligt nok forsvundet. Som større barn var Løven, Heksen og Garderobeskabet af C.S. Lewis en af de første, jeg husker at have læst.

Hvilken bog har betydet mest for dig?
Der er mange. Af nyere skønlitteratur er jeg meget begejstret for Kim Blæsbjergs “De bedste familier”, men den lidt ældre “Drageløberen” af Khaled Hosseini satte også gang i hele følelsesregisteret. Jeg har læst den flere gange.

I samfunds- og debatgenren synes jeg, at Anders Langballes “Forfra”, Jakob Marks “Fartblind” og Maj My Humaidans “Ærø-manifestet” har givet mig nogle nye perspektiver på tilværelsen og har været med til at starte nogle vigtige samfundsdebatter herhjemme.

Hvilken bog gider du absolut ikke læse?
Ringenes Herre gider jeg simpelthen ikke at læse. Jeg så den første film og gik derfra med en følelse af at have spildt 3 timer af mit liv, så på trods af, at bøgerne som regel altid er bedre end filmene, orker jeg ikke at gå i gang.

Hvilken bog ville du ønske, du havde læst?
Min TBR-liste er lang og tæller både ældre og nyere litteratur.

Anbefal en bog

Skønlitteratur:

Kim Blæsbjerg: De bedste familier
Jeg fik kuldegysninger af at læse denne her bog. En velskrevet øjenåbner, en gribende og underholdende historie og en indsigtsfuld gennemgang af en del af Danmarkshistorien, som mangler at blive fortalt.

Faglitteratur:

Nicklas Brendborg: Vanedyr
Videnskab pakket ind i super god historiefortælling. Nicklas Brendborg har knækket koden til at lære os dødelige nogle meget komplicerede ting på en virkelig god og sjov måde. And you want to know this.

Samfund og debat:

Martin Krasnik: En smal bro over afgrunden
Meget  nuanceret læsning om konflikten mellem Israel og Palæstina på trods af det også er et partsindlæg. Hvis du interesserer dig det mindste for verden, for at forstå, for historien og for mennesker, så læs den!