// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Krista Bauer
Forside » Krista Bauer

Krista Bauer

Navn: Krista Bauer
Født: 1983

Uddannet Cand.scient.soc. Arbejder som kommunikationspartner
Anmelder primært krimier og skønlitteratur.

Hvad var den første bog du læste?
Jeg husker tydeligt stedet, personerne og stemningen i en af de allerførste bøger, jeg læste og jeg kan huske, at jeg lånte den på skolebiblioteket flere gange, men titlen er mærkeligt nok forsvundet. Som større barn var Løven, Heksen og Garderobeskabet af C.S. Lewis en af de første, jeg husker at have læst.

Hvilken bog har betydet mest for dig?
Jeg er meget begejstret for Drageløberen af Khaled Hosseini, da den lærte mig noget nyt om Afghanistan og samtidig satte gang i hele følelsesregisteret. Jeg har læst den flere gange og giver den stadig i gave til folk, som endnu ikke har fået den af mig.

Hvilken bog gider du absolut ikke læse?
Ringenes Herre gider jeg simpelthen ikke at læse. Jeg så den første film og gik derfra med en følelse af at have spildt 3 timer af mit liv, så på trods af, at bøgerne som regel altid er bedre end filmene, orker jeg ikke at gå i gang.

Hvilken bog ville du ønske, du havde læst?
Jeg ville ønske, at jeg havde læst hele Samuel P. Huntingtons Civilisationernes sammenstød for længe siden, men det er kun blevet til brudstykker her og der i faglige sammenhænge. Jeg vil have den læst.

Hvilken forfatter burde have Nobelprisen i litteratur?
Brandes skulle have haft den for sit moderne gennembrud, men hvem af nutidige forfattere, der burde få den, har jeg svært ved at vurdere…

Anbefal en bog
Ken Follets bøger om Kingsbridge Kloster, Jorden Søjler og Uendelige Verden er fantastiske fortællinger, der kombinerer historisk fakta og fiktion på den helt perfekte måde. Det er de hurtigste 2.000 sider jeg læst, da man bare må blive ved med at bladre og bladre.