// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jacob Mark: Fartblind
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Politik & debat, Politisk biografi, Samfund

Jacob Mark: Fartblind

Skrevet af den 17. marts 2023 – 06:47Ingen kommentarer

Vejen til succes kan være brolagt med en masse omkostninger. Sociale, økonomiske, familiære, men også helbredsmæssige. Især det sidste er der kommet mere fokus på de senere år, da flere og flere kendte mennesker står frem og fortæller, at de bliver syge af den fart, de har på.

En af dem er forfatteren til denne her bog, SF’s komet Jacob Mark. Han gik fra ukendt lokalpolitiker til gruppeformand for sit parti på Christiansborg og blev valgt ind med et højt antal personlige stemmer tilbage i 2015. Han fik hurtig taletid i medierne, mange følgere på sine platforme og havde stor gennemslagskraft.

Men alt det kom med en pris.

Han er flittig, dygtig og har et uomtvisteligt politisk talent. Men han ville det hele på den halve tid, pressede mere og mere ind i sin kalender og pludselig en dag sad han ved spisebordet derhjemme og kunne ikke se sin kærestes øjne. Blodkarrene bag øjnene lækkede simpelthen på grund det massive pres, han havde været under i lang tid og det tog synet fra ham.

Man skulle tro, at det var et gedigent wake up call, men det kom først noget senere. For først skulle han overkomme en masse skam og skyld og indrømme overfor sig selv, hvad der var fat.

Fartblind er ikke en bog om stress. Det er en bog, der opfordrer til at tage den mere med ro. At sætte farten ned. Noget, mange af os har brug for at blive mindet om.

Det er også en historie om, hvordan succes ikke behøver at være forbundet med ekstrem høj fart og dårligt helbred. Jacob Mark øver sig nu i at tage den mere med ro, at sige nej og prioritere ting, der gør ham glad og det har på ingen måde reduceret hans popularitet. Tværtimod. Ved det seneste folketingsvalg fik han femteflest stemmer i hele Danmark.

Det er meget inspirerende læsning. En kronologisk gennemgang af en ung mands vej til de politiske tinder og derefter det personlige styrt. Den er vedkommende, relaterbar og han fremstår utrolig sympatisk og klog og det er også et interessant indblik i livet på Christiansborg.

Man siger, at man skal gøre sig sine egne erfaringer i livet – på godt og ondt. Men læs, læs, læs og lad ikke Jacobs erfaringer blive dine egne, men tag ved lære af dem.

Læs også vores anmeldelse af Anders Langballes ”Forfra”, der også handler om, hvordan et massivt arbejdsmæssigt pres nær havde kostet ham livet.

Jacob Mark, Fartblind, Gyldendal, januar 2023, 256 sider.

Der er lukket for kommentarer.