// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Steffen Kretz: Storm på vej
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » International Politik, Journalistik, Politik & debat

Steffen Kretz: Storm på vej

Skrevet af den 18. november 2023 – 05:32Ingen kommentarer

Er det amerikanske samfund knækket fuldstændig over? Nogle taler i alvor om, at befolkningen er så splittet, at der kan være optræk til en ny borgerkrig. Familier kan ikke være i samme rum, fordi forskellen mellem republikanere versus demokrater er så afgrundsdyb. Og hvad med det politiske system, som virker mere og mere dysfunktionelt?

Hvis man tror, det er en forbigående krise i halen på Trump-årene, så kan man godt tro om, ifølge bogens forfatter Steffen Kretz. Han beskriver i ”Storm på vej” både indsigtsfuldt og tankevækkende de dybe sprækker, der deler befolkning såvel som det politiske system. Det er et barskt og dystert billede, der tegnes.

Som et eksempel på krisen møder vi Guy Reffitt, der er familiefar og glødende Trumpstøtte. Han stod i spidsen for angrebet på Kongressen den 6. januar 2021, og han handlede i overbevisning om, at angrebet var i nationens interesse. Da han vender hjem, bliver han bange for konsekvenserne og sletter beviser og truer sine børn, som han frygter, vil angive ham.

Et andet eksempel viser, hvordan velhavere køber sig til politisk indflydelse. Milliardæren Doug Deason praler med at have købt Trump med økonomisk støtte for at få ændret skattelovgivningen og på den måde blive endnu rigere.

Kretz beskriver også mediebillet, der afspejler samfundets øvrige splittelse. Man har et medie, som CNN på venstrefløjen og selvfølgelig Fox ude på den anden fløj. Her opstår ekkokamre, hvor seere bliver bekræftet i deres holdninger, stort set uden at blive præsenteret for nyheder, der giver et bredere indblik i det politiske spektrum.

“Storm på vej” er en medrivende og velskrevet bog, og man kan ikke andet end være bekymret for USA’s fremtid, når man lægger den fra sig – ikke mindst i betragtning af, hvad der kan ske, hvis Trump genvinder præsidentembedet.

Steffen Kretz: ’Storm på vej’. Turbine. 303 sider, september 2023.

Der er lukket for kommentarer.