Anmeldelser i kategorien Debutant
For ganske få år siden var Bastian Emil Goldschmidt for de fleste danskere et ukendt navn. Hans passion for cykelsport og hans kærlighed til Italien gjorde ham dog interessant for særligt én tv-kanal, der i …
Hvad laver en bedemand? Hvordan er det mon at omgås de døde? Hvilke tanker farer gennem hovedet, når man skal forholde sig til de døde og til de dødes efterladte? Hvordan lukker man, efter …
”På det tidspunkt var hendes far nærmest flyttet ud og murstenen i maven flyttet ind.”
Den sætning rammer lige på kornet, hvad det er, vi har at gøre med, nemlig pigen Anna på 11 år, …
Nicola Dinans debutroman Maveskind handler om meget mere end transkønnethed, men jeg håber virkelig at den bliver læst af folk der har svært ved at forstå eller accepter, at nogle mennesker ikke føler sig hjemme …
Jeg giver alt væk. Det er og bliver en gruopvækkende titel, og på den måde er den velvalgt til romanen, for den er gruopvækkende, uhyggelig, væmmelig og ubehagelig. I sit dystre univers lægger den …
Jessica Georges debutroman, Maame, er en af de bøger, der griber én fra første side og nægter at slippe taget, før sidste side er vendt. Med sine 444 sider er det en imponerende bedrift, at …
Smukt. Vredt. Rørende. Det er bare nogle af de ord, som rammer mig efter at have læst Gustav Valdemar Stranges debut Til alle dem der vil forlade mig. En lille bog som rummer store …
Når man træder ind på en squashbane, så bliver man næsten lukket ind i en boks. Al unødig støj og livets larm efterlades ved døren, og inde på banen er det kun spillet, som …
Man skulle næsten tro, at udgivelsen af Jenny Rossanders debutroman, Jeg har tænkt mig at skrige hele vejen, er blevet timet med den omtalte DR dokumentar Sexisme i Musikbranchen. Men i stedet for at fremhæve …
Hans Peter Madsens debutroman Hyldemeter er en yderst stilistisk roman, som tager læseren med på en erindringsrejse gennem hovedpersonens barndom og venskab med den særegne A. Protagonisten, der skildres med brilleglas ”så tykke som hinkeruder”, …
En ’forvaltningsgyser’ står der på forsiden af Alexander Rich Henningsens skønlitterære debutroman Mother Earth, og hvis der er en titel, som lover, hvad den holder, så må det siges at være denne. For en …
En vennegruppe i 30’erne er taget i sommerhus. Under overfladen af hørbukser, kølig vin og perfekte middage på de lune sommeraftener lurer kaos. For der er mere eller mindre kaos inde i dem alle sammen, …
Når en roman begynder med at tage os til Berlin og Texas, hvor vi møder personer med problemer, så er du virkelig godt i gang. Og det er denne gode fortælleteknik, Lars Kærgaard bruger gennem …
Nogle gange kan man være så heldig, at der dumper en bog ind ad brevsprækken, som man slet ikke vidste, var lige den, man havde brug for. Det var sådan, jeg havde det med …
Jeg er altid dybt fascineret af fortællinger, der foregår uden for vore normale storbysamfund. Altså ikke sådan bare lige uden for byen – men rigtig langt væk. For det er her, vi for alvor får …
Der går relativt lang tid mellem opdagelser af nye genrer inden for forfatterskab og journalistik. Og skal vi være helt ærlige, så bliver der blot arbejdet med de fleste nye genrer i en afgrænset periode. …
Hvor har vi mennesker hjemme? Hvor hører vi til? Hvor føler vi, at vi passer ind? Det er bare nogle af de spørgsmål, som forfatter Jonas Eriksson dykker ned i med sin debutroman Vejen …
Et af de bedste skudsmål, en roman kan få med sig, må være, om læseren har svært ved at lægge den fra sig eller ej. Og jeg må sige, at På behørig afstand læste …
Daisy Johnsons debutroman ”Under overfladen” blev nomineret til en lang række prominente forfatterpriser, her iblandt den meget anerkendte Man Booker Price. Det kan jeg egentlig godt forstå. Det er nemlig en bog, hvis handling er …
I pressemeddelelsen til Sandra Niebaks debutroman siger hun, at det var grænseoverskridende for hende at begynde at kalde sig selv forfatter. Lad mig lige med det samme slå fast: Sandra, det her kan du godt …