// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Kærgaard: Hvornår er det for sent
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Debutant, Feel good, Roman

Lars Kærgaard: Hvornår er det for sent

Skrevet af den 30. april 2024 – 05:59Ingen kommentarer

Når en roman begynder med at tage os til Berlin og Texas, hvor vi møder personer med problemer, så er du virkelig godt i gang. Og det er denne gode fortælleteknik, Lars Kærgaard bruger gennem hele bogen: Han pirrer vores nysgerrighed. Han spiller på vores egne følelser. Og han får os til at tænke.

I sin enkelthed handler bogen om Martha, en kunstner, der vælger at tage på eventyr i USA, hvor hun møder Carl, der efter en forretningsrejse med tilhørende ferie ellers er endt i Bakersfield, den måske mest øde, varme og forladte lille by i Texas.

Martha og Carl har oplevet meget gennem deres liv, men nu vælger de at give hinanden en chance og sammen springe ud i et nyt eventyr. Men er det for sent for dem at finde lykken?

Det er ikke ofte, jeg finder den glæde ved almindelige og på papiret ganske uspændende begivenheder, som jeg finder her. Jeg skal ikke fornærme nogen. Heller ikke nedgøre. Så, når jeg skriver ’uspændende’, så mener jeg udramatisk og ikke fyldt med action. Faktisk kan næsten enhver dansker komme ud for de ting, som Carl og Martha oplever.

Når jeg alligevel finder glæde og fascination i handlingen er det fordi, bogen for det første er meget velskrevet og for det andet er meget autentisk. Jeg tror simpelthen på det, jeg læser. Jeg kan se det for mig. Jeg kan mærke det. Og jeg vender siderne i forventning om, hvad der nu skal ske. Det skal Kærgaard i sin debut som forfatter have ros for at mestre.

Hvis du er til ro, identifikation med hovedpersoner, indre tumult og måske især til en helt igennem dejlig fortælling om to mennesker, der gennem mødet med hinanden finder en vej ind til det, de har mistet undervejs, så kan jeg på det varmeste anbefale ”Hvornår er det for sent”

Bogen holdt mig fastnaglet og gravede sig dybt ind i mig, og jeg lærte at holde af to mennesker, jeg aldrig har mødt.

Lars Kærgaard, Hvornår er det for sent, Forlaget Attika, 270 sider, Februar, 2024

Læs også:
Linda Castillo: Et ondt hjerte

Cormat McCarthy: Ikke et land for gamle mænd

Santa Montefiore: Sange om krig og kærlighed

Der er lukket for kommentarer.