// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Camilla Sten: Et farligt talent
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Kvinder, Roman, Sp√¶nding

Camilla Sten: Et farligt talent

Skrevet af den 23. oktober 2023 – 05:38Ingen kommentarer

Camilla Stens tredje roman er hendes f√łrste i en ny serie om den unge kriminalpsykolog Rebecca, der efter en let mislykket karriere i Texas i USA, s√¶tter sit forhold til k√¶resten, Marie, p√• pause og m√• tage hjem til sine for√¶ldre i Stockholm. Men her stopper ulykkerne ikke.

Rebeccas ungdomsk√¶rlighed, Louise, bliver nemlig fundet d√łd i sin lejlighed, og Rebeccas fors√łg p√• at blive en del af efterforskningen bliver afvist af hendes tidligere ‚Äôkollega‚Äô ved politiet, Leo. Der er dog s√• meget ved Louises mord, der udfordrer Rebecca, at hun selv begynder p√• et omfattende detektivarbejde.

Rebeccas nysgerrighed √•bner d√łre ind til Louises verden, herunder √¶gteskabet med deres tidligere f√¶lles ven, William, og hendes arbejde for pyramideselskabet Serendipity. Er det her, hemmeligheden bag Louises mord skal findes?

Jeg har desv√¶rre ikke selv l√¶st Camilla Stens f√łrste to b√łger, ‚ÄĚDen forsvundne by‚ÄĚ og ‚ÄĚArvtageren‚ÄĚ, men begge blev rigtig flot modtaget. Det b√łr ‚ÄĚEt farligt talent‚ÄĚ ogs√• blive, for den er ikke alene rigtig velskrevet; den er ogs√• meget sp√¶ndende.

Noget af det f√łrste, jeg ofte bider m√¶rke i, n√•r jeg l√¶ser en bog, er, om figurerne er trov√¶rdige. Rebecca, hovedpersonen, er en lesbisk kvinde, der arbejder som kriminalpsykolog og er i √¶gteskab med en amerikansk kvinde. Der er intet glorv√¶rdigt over Rebecca. Hun er ganske almindelig af udseende, og hun er p√• ingen m√•de en helt, selvom hun er bogens ubestridte hovedperson. Som de fleste af os, er hun en forholdsvis glad og nysgerrig person ‚Äď okay, Rebecca er ret nysgerrig ‚Äď der har sl√•et sig lidt p√• livet, og som nu skal fors√łge at navigere i sin nye virkelighed. Hun er med andre ord ekstremt trov√¶rdig. De fleste af os m√łder en Rebecca hver dag; jeg tror, jeg m√•ske kender en Rebecca.

Men ogs√• politimanden, Leo, og alle ‚Äôs√łstrene‚Äô i Serendipity er personer, jeg levende kan forestille mig. Igen, jeg har m√łdt s√•danne mennesker. Jeg har kendt dem.

N√•r figurerne f√łrst er trov√¶rdige, har du som forfatter faktisk friere rammer til at lege med handlingen. Som l√¶sere er vi jo allerede om bord. Men selvom handlingen med et mord i centrum er ganske dramatisk, s√• lader Sten den aldrig sejle af sporet. Hun holder den i et stramt og fokuseret greb, og jeg f√łler p√• intet tispunkt, at jeg bliver f√łrt ned ad un√łdvendige veje. Jeg er i og for sig mindre bekymret om, hvorvidt Sten har kasseret hundredevis af sider i processen. Hun ved, hvad hun leverer, og det er rigtig godt.

Ikke alene er jeg st√¶rkt underholdt, men hendes teknik med at skrive en aktiv nutid omkring Rebecca og hendes proces blandet med flashbacks fra Louise f√łr mordet virker fremragende. De g√łr det is√¶r, fordi de to historier s√• sm√•t m√łdes til sidst i et h√łjdramatisk √łjeblik. S√• ja, der er absolut sp√¶nding til det allersidste moment.

Virkelig en positiv og god læseoplevelse.

Camilla Sten: ‚ÄĚEt farligt talent‚ÄĚ, Gads Forlag, 368 sider, p√• dansk ved Nanna Kalkar, udkom september 2023.

Læs også:
Camilla Sten: Den forsvundne by

Camilla Sten: Arvtageren

Susanne Staun: K√łnslig omgang

Der er lukket for kommentarer.