// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Camilla Sten: Arvtageren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Horror, Sp√¶nding

Camilla Sten: Arvtageren

Skrevet af den 25. april 2022 – 06:05Ingen kommentarer

Hold nu helt op, Camilla Sten har gjort det igen! Jeg ved ikke, om I kan huske min gigantiske begejstring for hendes debut-sp√¶ndingsroman, Den forsvundne by, men jeg siger jer ‚Äď Arvtageren er p√• samme h√łje niveau.

Eleanors mormor blev stukket ned i sit eget hjem, en dag Eleanor skulle bes√łge hende. Men Eleanor lider af ansigtsblindhed og genkendte derfor ikke den person, der flygtede fra mormorens hjem, sekundet inden mormoren bl√łdte ihjel. Eleanor er derfor tynget af skyld over ikke at form√• at hj√¶lpe politiet med at opklare mordet, s√• da boet efter mormoren skal g√łres op, og det viser sig, at hun har efterladt sig et stort afsidesliggende gods kaldet Solh√∂ga med tilh√łrende skov -og jagtomr√•de, som Eleanor intet kender til, f√łler hun en stor forpligtelse overfor sin mormor til at dykke ned i fortiden og derved finde ud af mere om hende.

Sammen med sin k√¶reste, sin moster og en advokat tager Eleanor en weekend op til Solh√∂ga for at unders√łge, hvad mormoren gemte p√•, og hvorfor hun har holdt g√•rden hemmelig for Eleanor alle disse √•r. Der g√•r dog ikke l√¶nge, f√łr Eleanor fornemmer, at der er noget helt galt i det store hus, og at der er nogen, der vil g√łre alt for, at sandheden ikke kommer frem i lyset. Huset gemmer p√• langt mere end blot hemmeligheder, og mens den lille gruppe forg√¶ves fors√łger at finde ud af, hvor Bengtsson, der har passet godset, er, er et gigantisk uvejr p√• vej. Inden de f√•r set sig om, er de fire fuldkommen afsondret fra omverdenen, og de er ikke alene i det store hus.

Jeg forst√•r simpelthen ikke, hvordan Camilla Sten kan g√łre det igen. Jeg slugte Arvtageren p√• en enkelt aften, for jeg kunne ikke slippe historien, pr√¶cis som jeg heller ikke kunne slippe Den forsvundne by. Camilla Sten har en m√•de at skrive p√•, som f√•r det til at l√łbe koldt ned ad ryggen, samtidig med at jeg befinder mig lige der i hovedhuset med Eleanor og kan h√łre gulvbr√¶dderne knirke i det v√¶relse p√• f√łrste sal, som burde v√¶re tomt. Jeg er simpelthen S√Ö stor en fan af hendes b√łger.

Camilla Sten: Arvtageren, Gads Forlag, oversat af Nikolaj Steen M√łller, 408 sider, april 2022

Der er lukket for kommentarer.