// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Victor Pavic Lundberg: Den der overlever
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman, Spænding

Victor Pavic Lundberg: Den der overlever

Skrevet af den 21. april 2023 – 05:53Ingen kommentarer

Og ind på scenen kommer en ny forfatter, der bekræfter vores formodning om, at når du sidder i Sverige og skriver krimier, så bliver det fremragende – ikke blot godt, men fremragende. Byd et hjerteligt velkommen til en ny stjerne på den i forvejen temmelig illuminerede svenske forfatterhimmel, nemlig Victor Pavel Lundberg. Eneste overraskelse er vel egentlig, at han bryder lidt med den seneste trend, nemlig den at forfatteren oftest er en kvinde.

”Den der overlever” er den første bog i trilogien om Bergman og Mirkovic. Fornavnene er Ola og Danijela, og de to journalister er tidligere bedste kolleger, venner og stjernereportere. Ikke længere. Noget er kommet imellem dem, og begivenheder uden for deres egen kontrol har gjort båndene imellem dem flossede.

Men nu kan de blive tvunget til at arbejde sammen igen. For da 20-års dagen for et vanvittigt flystyrt midt i Stockholm nærmer sig, skal der laves en artikel om det. Og da researchen om ulykken går i gang, er der alt for meget, der pludselig ikke længere stemmer. Hvad skete der egentlig dengang? Og er historien, som den først kom frem, overhovedet rigtig?

”Den der overlever” foregår både i et herligt tempo, har masser af stemning og giver os hovedpersoner, der er vanvittig godt formet. Det er en treenighed, der er basen for ren succes i kriminalromaner. Men du får endnu mere.

Du får nogle personlige oplevelser og beretninger, der kan suge livet ud af de fleste. Og alt sammen fører os hen til en konklusion, hvor det går op i en højere enhed af – som forfatteren selv skriver – grådighed, moral og rene tilfældigheder.

Handlingen er fantastisk, men når jeg alligevel glæder mig til de næste bøger i Bergman & Mirkovic-trilogien, så er det især på grund af de to hovedpersoner. Jeg vil have mere af dem. Jeg vil lære dem endnu bedre at kende. Og jeg vil helt ind under huden på dem. Men jeg vil også holde med dem – i nye sager, i nye handlinger, i nye bøger.

Victor Pavic Lundberg: ”Den der overlever”, Forlaget Modtryk, 431 sider, På dansk ved Jakob Levinsen, udkom marts 2023.

Læs også:
Mohlin & Nyström: Det sidste liv

Camilla Läckberg: Gøgeungen

Katrine Engberg: Det brændende blad

Der er lukket for kommentarer.