// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Camilla Läckberg: Gøgeungen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Camilla Läckberg: Gøgeungen

Skrevet af den 22. februar 2023 – 05:25Ingen kommentarer

Der er virkelig dømt drama i den nyeste bog i serien om Erica Falck og resten af flokken i Fjällbacka.

Det starter ellers så festligt med fejring af én af kulturelitens store personligheder. Der er bobler og festkjoler og der bliver festet igennem. Men næste dag findes en dygtigt fotograf og nær ven af selskabet død i sit galleri.

Kort efter findes der flere døde og tragedien sætter dybe spor i festens deltagere, herunder Erica. Den døde fotograf var i gang med at lave en ny udstilling, men med gamle billeder. Fotografier fra dengang transkvinden Lola var en del af vennegruppen. Fotografen har taget smukke portrætter af Lola og hendes datter og Erica fascineres af denne historie, da det viser sig, at Lola og datteren døde i en tragisk brand for mange år siden.

Erica beslutter sig for at undersøge det nærmere, for måske kunne det være en del af historien i en ny bog, og Erica er fast besluttet på at finde ud hvad der gemmer sig bag billederne og få Lolas historie frem i lyset.

Ericas mand har travlt, for sammen med resten af politistyrken, forsøger de at finde frem til en eller måske flere mordere. Erica må som sædvanlig balancere med børn, familie, hus, svigermor, skrivetrang, en begyndende overgangsalder og sin enorme nysgerrighed.

Jeg holder egentlig pause med krimilæsning, har været omkring de fleste mord i skærgården, fordrukne drabsefterforskere, jaloux ægtemænd m.m. Men når det er Camilla Läckberg der præsenterer nyt, så må jeg bare læse med. Få kan som hun guide læseren lynhurtigt ind i stemninger, genkendelige følelser, skræk og rædsel med et fint strejf af humor.

Det er en skøn krimi, blodig og barsk på den helt rigtige måde. Dog er der enkelte sider, der må lynlæses med halvlukkede øjne for at komme forbi de mest forfærdelige detaljer. Men persongalleriet er som sædvanlig i top og historien er sindssyg spændende.

Og når idyllen i Fjällbacka endnu engang bliver brudt af ondskab og forviklinger, så sætter jeg al min lid til Erica og Läckberg.

Gøgeungen er 11. fritstående bind i den populære Fjällbacka-serie. Camilla Läckberg er en af Sveriges mest læste forfattere. Kriminalromanerne om journalisten og forfatteren Erica Falck udkommer i mere end 60 lande. Bøgerne er filmatiseret og indspillet som tv-serie og har vundet et væld af priser.

Camilla Läckberg, Gøgeungen, People´s, Januar 2023, 375 sider.

Der er lukket for kommentarer.