// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katrine Engberg: Det brændende blad
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Katrine Engberg: Det brændende blad

Skrevet af den 10. december 2022 – 06:45Ingen kommentarer

Så blev sløret endelig løftet for Katrine Engbergs nye krimiserie om efterforskeren Liv Jensen, som har sagt sit arbejde som efterforsker ved Nordjyllands politi op og er flyttet hjem til sine forældre i Rødovre.

Liv beslutter sig for at oprette et privatdetektivbureau og flytter samtidig fra barndomshjemmet og ind i kælderen hos pensionisten Jan Leon og hans voksne datter, Hannah, på Vesterbro. Men livet som selvstændig privatdetektiv er ikke en dans på roser, især ikke når man meget hellere vil være efterforsker i Drabsafdelingen hos Københavns politi. Heldigvis har hun en god ven og mentor i Drabsafdelingen, der beder hende tage et kig på en tre år gammel drabssag, hvor gerningsmanden aldrig er blevet fundet. Måske kan Liv hjælpe politiet med opklaringen og på den måde få foden indenfor.

Efterforskningen bringer Liv tilbage til Jylland og tilbage i tiden, da der trækkes tråde til nogle af de mørkeste kapitler i historien, hvor alle flygter fra noget. Også Liv.

Vi var nok mange, der var skuffede over, at Katrine Engberg sendte Kørner og Werner på (midlertidig?) pension, men hendes nye serie skuffer heldigvis ikke. Det er ikke Kørner og Werner, men det er umiskendeligt Engberg, og det er virkelig godt! Bogen er blevet til på baggrund af Engbergs egen familiehistorie, og de sideløbende spor i fortællingen væves eminent sammen til et spændingsmættet klimaks og holder læseren fanget i et jerngreb, indtil sidste side er vendt. Karaktererne er dygtigt bygget op og er både realistiske og troværdige.

Jeg venter i spænding på næste bog i serien om Liv Jensen. Det kræver mod at sætte punktum for en stor succes som Kørner og Werner-serien og bevæge sig ud i et nyt eventyr, men Engberg gør det med bravur, og jeg er sikker på, at vi har meget mere godt i vente fra hendes hånd i fremtiden.

Du kan læse vores anmeldelser af Katrine Engbergs andre bøger her.

Katrine Engberg, Det brændende blad, Alpha Forlag, 452 sider, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.