// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mohlin & Nyström: Det sidste liv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Mohlin & Nyström: Det sidste liv

Skrevet af den 6. marts 2023 – 06:38Ingen kommentarer

Den unge pige Emilie Bjurvwall forsvinder i 2009 i den svenske by Karlstad. Hun er datter af en Sveriges mest succesrige virksomhedsejere, som selvfølgelig presser på, for at finde ud af, hvad der er sket med deres datter. Politiet har efterforsket sagen, de har fulgt forskellige spor, ja sågar ment at have fundet gerningsmanden, men vedkommende er senere blevet løsladt grundet mangel på beviser.

FBI-agent John Adderley, som har boet og arbejdet i USA i flere år bl.a. som undercoveragent, vidner i en større retssag, som bevirker, at hans eget liv er udsat. Han kommer derfor i et vidnebeskyttelsesprogram, som fører ham tilbage til sine aner i Sverige. Her bliver han tilknyttet en cold case-gruppe, som sættes til at efterforske Emilie Bjurvwalls forsvinden. Dette bringer John Adderley i personlige dilemmaer, da hans egen bror figurerer i beviskasserne. Efterforskningen tager til og pludselig er alt til diskussion, hvor godt kendte parret egentligt deres datter? Hvad er det for et hierarki og råddenskab, som hersker indenfor politiets egne mure, og hvor let er det egentligt at fjerne alle spor, så man kan begynde et nyt liv med en ny identitet?

Det sidste liv er en godt fortalt krimi. Bogen begynder med at blive fortalt i to spor, i henholdsvis 2009 og 2019, men som bogen skrider frem sammenskrives de to fortælleforløb til nutiden i 2019. Jeg var godt underholdt fra første side, og jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig, da jeg gerne ville være med til at opklare gåden omkring den unge piges forsvinden, men også fordi John Adderleys personlige historie blev interessant.

Det sidste liv er første bog i en serie om John Adderley og jeg glæder mig til at læse næste bog, da denne efterlader en større cliffhanger.

Det sidste liv modtog i 2020 den store svenske krimipris Crimetime Award i kategorien Årets krimidebut.

Mohlin & Nyström; Det sidste liv; People’s; 2023; oversat af Rolf Stavnem; 550 sider.

Der er lukket for kommentarer.