// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Santa Montefiore: Sange om krig og kærlighed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Santa Montefiore: Sange om krig og kærlighed

Skrevet af den 11. oktober 2021 – 05:55Ingen kommentarer

Vi skal tilbage i begyndelsen af 1900-tallet, hvor den unge Kitty Deverill vokser op på et gammelt slot, som barnebarn af lord og lady Deverill.

Slottet ligger i Irland og Kitty stammer fra en engelsk-irsk familie og kender ikke meget til de ulmende problemer vedrørende den irske uafhængighed. Hun er bedstevenner med kokkepigens datter Birdie og dagene er fyldt med leg og ingen bekymringer.

Men selvom livet i Irland kan føles som langt væk fra verdens problemer, så vokser Kitty op og opdager at i takt med at hun bliver ældre, så vokser bekymringerne og hun får en indsigt i, hvordan livet også kan være. Fx afslører hun farens affære med morens veninde, venskabet med kokkepigens datter kompliceres og forelskelsen i den irske Jack fra landsbyen virker som en umulighed.

Efterhånden som konflikten mellem England og Irland optrappes, må Kitty tage nogle valg og hun må skilles fra mange af dem hun holder allermest af.

Bogen er første bind i serien Slotskrøniken og det giver god mening. Man efterlades nemlig med alt for mange spørgsmål, når bogen er læst færdig, så det er godt at vide, at der er mere på vej.

Forfatteren Santa Montefiore skriver i den lette genre, med fuld blus på kærlighed og kriser. Denne bog er dog en smule langtrukken og jeg synes der går for lang tid, før man rigtig er inde på livet af personerne. Så selvom den indeholder alt det rigtige for at blive endnu en bestseller inden for de hjertevarme romantiske fortællinger, så rammer den denne gang ikke helt rent.

Vi har tidligere anmeldt Biavlerens datter, Den franske gartner og Mindernes længsel af samme forfatter.

Santa Montefiore, Sange om krig og kærlighed, Turbulenz, 2021, 512 sider,

Der er lukket for kommentarer.