// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Santa Montefiore: Den franske gartner
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Santa Montefiore: Den franske gartner

Skrevet af den 16. juni 2019 – 07:41Ingen kommentarer

Så er der dømt kærlighedsroman og ferielæsning for alle pengene. Det fashionable London-ægtepar Miranda og David og deres to børn flytter ud på landet. David skal dog passe sit job i London og pendler frem og tilbage mellem en lejlighed i byen og den store villa på landet.
Miranda burde skrive. Men hun har svært ved at falde til på landet, og ønsker sig mest af alt at komme tilbage til storbyen, shopping og drinks med veninderne.

Til den store smukke villa hører en pragtfuld have. Den er lidt forsømt, men en dag dukker en flot franskmand op og det viser sig, at han er gartner og gerne vil arbejde i haven. Miranda rydder op i et lille hus i haven, hvor franskmanden kan bo og her finder hun en dagbog, som hun tager med sig.

Hun læser i bogen og kender pludselig et andet menneskes inderste hemmeligheder og efterhånden som haven blomstrer og trives, åbner Miranda sig op for livet på landet, lokalsamfundet, naturen og børnene falder til. Men forholdet til David følger ikke med udviklingen og spørgsmålet er, om han kan forstå at følge med i den udvikling, som Miranda gennemgår.

Hun flygter fra virkeligheden og ind i dagbogen, men pludselig hænger dagbogens fortid sammen med Mirandas nutid og fremtid og der er lagt op til store forandringer.

Bogen er charmerende og romantisk og man rives med af de to sideløbende fortællinger.

Santa Montefiore er Englands ukronede dronning af kærlighedsromaner. Hendes første bog på dansk: ”Fyrtårnets hemmeligheder” udkom i 2018 og den er solgt i mere end 200.000 eksemplarer i England.

Santa Montefiore, Den fransk gartner, Forlaget Turbulenz, 443 sider, 2019, oversat af Peter Carstens

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.