// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Pernille Schou: Mord i delegationen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Debutant, Krimi

Pernille Schou: Mord i delegationen

Skrevet af den 6. april 2024 – 05:31Ingen kommentarer

Nogle gange kan man v√¶re s√• heldig, at der dumper en bog ind ad brevspr√¶kken, som man slet ikke vidste, var lige den, man havde brug for. Det var s√•dan, jeg havde det med Pernille Schous debutroman¬†Mord i delegationen. Med dejligt flydende sprog, levende karakterer, en god historie og dertil en sp√¶ndende mordg√•de, fik hun mig fanget ind i sit krimispin, og jeg havde sv√¶rt ved at l√¶gge bogen fra mig, f√łr den var l√¶st til ende.

Vi er tilbage i tiden lige efter 1.Verdenskrig, hvor Europa er helt √łdelagt grundet den voldsomme krig, og det skal besluttes, hvor gr√¶nserne rundt om i Europa nu skal ligge. Gr√¶nsedragningen i det sydlige Danmark er en varm kartoffel, og en meget uhomogen delegation med meget forskellige √łnsker drager til Paris for at f√• fastlagt, hvor gr√¶nsen mellem Tyskland og Danmark skal ligge. Denne historiske begivenhed er omdrejningspunktet og rammen for fort√¶llingen, hvor Vera Lund er med som sekret√¶r, og derfor er helt t√¶t p√• de involverede personager, begivenheder og beslutningerne.

Et medlem af delegationen findes myrdet p√• sit hotelv√¶relse, og snart g√•r den vilde jagt efter at finde morderen. Er det en udefra, eller er det en fra delegationen? Og i s√• fald hvem kan man s√• stole p√•? Hvem er ven, og hvem er fjende? Og kan man overhovedet sove roligt om natten, eller er man selv n√¶ste offer? For at holde kortene t√¶t ind til kroppen og for ikke at g√łre alt for meget opm√¶rksom p√• sig selv, henvender man sig til Scotland Yard, og kriminalkommiss√¶r Arthur Holland s√¶ttes p√• sagen. Holland finder hurtigt ud af, at det er godt at have Vera med p√• holdet, da hun grundet sin rolle som sekret√¶r har adgang til alle og kan bev√¶ge sig n√¶sten usynligt rundt. Deres relation udvikler sig undervejs i romanen, og man f√•r et fint indblik i det liv, de har levet, inden de begge nu er endt i Paris. Der er lig i lasten og gruopv√¶kkende oplevelser fra krigszonerne under 1. Verdenskrig, hvor de begge har deltaget.

At Pernille Schou er historiker og dertil meget betaget af krimigenren forn√¶gter sig ikke, og hun har beg√•et en rigtig god historisk krimi. Jeg gl√¶der mig i hvert fald til at genbes√łge hendes univers i de kommende b√łger, da der er planlagt en trilogi med karaktererne Vera Lund og Arthur Holland. Er du til helt klassisk puslespilskrimi, s√• kan du roligt √•bne¬†Mord i delegationen. Den f√•r de varmeste anbefalinger herfra.

Pernille Schou, Mord i delegationen, Gr√łnningen 1, 2024, 361 sider.

Der er lukket for kommentarer.