Anmeldelser i kategorien Filosofi

Svend Brinkmann er efterhånden blevet en af de mest populære psykologer i Danmark. Det skyldes ikke alene, at han bliver brugt meget i medierne, og at han er ret morsom, når han får lov at …

Det er lidt svært i disse dage at være blot en smule interesseret i politik og så stadig ikke have hørt om Alex Vanopslagh. Ikke alene har han et lidt utraditionelt efternavn, som ofte kan …

Det lyder som en tung titel. Isoleret set er ordet ’tænk’ vel også et ord, der kan fremkalde idéer om et dybere emne. Og når du har læst Svend Brinkmanns bog, er der nok heller …

Hvad driver egentlig din ambition? Når du de mål, du sætter dig? Det er hovedspørgsmålene bag denne bog skrevet af de to hærdede McKinsey-’gutter’, Nicolai Chen Nielsen og Nicolai Tillisch. Og de, som har kendskab …

Vi har med rette en forventning om at opnå stort set de samme resultater, hvis vi udfører de samme opgaver under samme forhold. Det er ikke unaturligt. Og det er også ofte sandt. Slår du …

Du er ikke eneansvarlig for dit eget liv. Langt mindre er op til os selv og vores frie valg, end vi går og tror.
Og den viden, siger Svend Brinkmann, ”kan vi moderne mennesker have godt …

Jeg så en fodboldkamp under EM, hvor kommentatoren understregede det ene holds rolle som underdog ved at pointere, at holdet var nødt til at dele kampen op i små bidder og sige til sig selv: …

I fire år læste Michael Jeppesen og Rasmus Ugilt Biblen fra start til slut sammen med Radio 24syv’s lyttere i Jeppesens Bibelskole, og denne bog kan ses som en forlængelse heraf. De er begge ateister, …

Sylvain Tesson er en fransk geolog og forfatter, der hovedsageligt beskriver sine mange rejser. Det gælder også hans selvbiografiske rejseskildring “Sneleoparden”, hvor han sammen med den kendte dyrefotograf Vincent Munier rejser til Tibets højslette for …

Jeg elsker træer. Denne forunderlige skabning, der rankt strækker sig imod himlen, og som danner bolig for fugle, egern og andre smådyr. Træer skaber forudsætninger for liv, leverer frugt og nødder samtidig med at de …

Verden er alt, hvad der er tilfældet.
Sådan begynder et af det 20. århundredes største og mest diskuterede filosofiske værker, nemlig Tractatus Logico-Philosophicus af østrigske Ludwig Wittgenstein. Han var en mærkelig mand, omgærdet af myter …

Hybridværket THREAD RIPPER er begået af renaissancemennesket Amalie Smith, som er noget så sjældent som en kombination af tekst- og billedkunstner. Hun er uddannet i 2009 fra Forfatterskolen og fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i …

Morten Münster betegnes som Skandinaviens førende inden for adfærdsdesign. Det kan vi læse på indersiden af hans nye bog ”Jytte vender tilbage”, som naturligvis er en fortsættelse af hans bestseller ”Jytte fra Marketing er desværre …

Det er en uomtvistelig sandhed, at mange unge i dag får stillet en diagnose. Tidligere generationer kigger lidt undrende på og betegner de unge som enten mere dovne og skrøbelige eller – i den anden …

I 1974 sang Gasolin om den fede, fede lykke til alle. ”Når pludselig barnet kommer/så bli’r himlen atter blå/så kommer lykke/fed fed lykke til alle/fed fed lykke til alle”. Og det at få børn forbinder …

Den danske filosof K. E. Løgstrup skrev, at ”Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd.” Selvom den amerikanske filosof Judith Butler …

Hannah Arendt er med rette en af de mest læste og diskuterede politiske filosoffer fra det blodige og omtumlede forrige århundrede. Som så mange andre filosoffer lider hun under, at mange har læst om hende …

Hannah Arendt er blevet en del af vores fælles, intellektuelle arv. Hun er så meget superliga, at man nogle gange kan få fornemmelsen af, at hun bliver citeret – eller i hvert fald omtalt – …

Platons Staten er på alle måder et hovedværk. Det læses stadig – og ikke kun af historisk interesse – 2400 år efter det blev skrevet, og dets betydning kan næsten ikke overvurderes. Etik, politisk filosofi, …