// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Kathrine Juul-Hansen: Skal vi alle kastreres
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Feminisme, Filosofi, Roman, Samfund

Kathrine Juul-Hansen: Skal vi alle kastreres

Skrevet af den 13. juni 2024 – 05:09Ingen kommentarer

Lad dig ikke skræmme af titlen. Når Kathrine Juul-Hansen refererer til, at vi alle skal kastreres, mener hun, at jagten på magt, som fallos og statuer af magtfulde mænd repræsenterer, symboliserer et fravær af det sårbare. I sin bog beskriver hun, hvordan sårbarheden kan bekæmpe den polarisering og narcissisme, vi ser i verden i dag. Gennem sine erfaringer fra det terapeutiske rum drager hun paralleller til de store samfundsmæssige udfordringer, som vi ser i verden.

Bogen er opdelt i to dele. I den f√łrste del kigger hun p√• store tendenser i samfundet som polariseringen af k√łnnene og introducerer forskellige grene af psykologien, hvor bl.a. Sigmund Freud og Carl Gustav Jung spiller en central rolle. I bogens anden del bliver man taget med ind i hendes terapilokale, hvor man oplever forskellige personer, der repr√¶senterer den narcissisme, polarisering og sk√¶ve magtforhold, som vi kan se generelle samfundstendenser omkring, ved at fort√¶lle om deres konkrete udfordringer og terapeutiske forl√łb.

Modsat mange andre b√łger, der kommenterer p√• de sk√¶ve k√łnsforhold, form√•r Juul-Hansen at kommentere p√• de konsekvenser, det har for b√•de m√¶nd og kvinder, og at begge k√łn har et ansvar for at f√• k√łnsbalancen p√• rette spor. Hun argumenterer for, at vi alle har det mandlige og kvindelige repr√¶senteret i os, og at det handler om at kunne rumme og give plads til begge sider, b√•de i sig selv og i samfundet, for at skabe den rette balance. Hertil pr√¶senterer Juul-Hansen sin egen model, der skal symbolisere balance mellem de to k√łn ved at tr√¶kke p√• nogle id√©er fra tantra.

Juul-Hansen har skrevet en sp√¶ndende og hurtigt l√¶st fagbog, der tager os med ind i psykoterapeutens verden, hvor hun pr√¶senterer fagligt materiale p√• en spiselig m√•de og giver stof til eftertanke. Hendes bog er skrevet meget sympatisk og s√¶tter tanker i gang uden at v√¶re provokerende, modsat andre b√łger i samme genre. Bogen er et frisk pust, der har nye perspektiver og form√•r at dosere sine argumenter, s√• de hverken er moraliserende, ford√łmmende eller for radikale.

Kathrine Juul-Hansen: Skal vi alle kastreres, Forlaget paradoks, 164 sider, april 2024

Der er lukket for kommentarer.