// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sørine Gotfredsen: 50 bibeltekster du skal kende
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Filosofi, Fortællinger, Opslagsværk, Samtalebog

Sørine Gotfredsen: 50 bibeltekster du skal kende

Skrevet af den 18. december 2023 – 05:47Ingen kommentarer

Du behøver ikke være filosofisk anlagt for at lytte til en filosof. Du behøver heller ikke være politiker, før en politikers mening har betydning for dig. Og du behøver heller ikke være religiøs for at lytte til meningerne fra en præst. Derfor er Sørine Gotfredsens ”50 bibeltekster du skal kende” også relevant for dig.

Der er mange, der, som jeg selv, bruger udtrykket ’at prædike’ negativt. Det er, når nogen belærer os på baggrund af deres egen overbevisning. Det kan virke både intimiderende, irriterende og fremfor alt invaderende. Og især fordi det oftest er på ubegrundet argumentation og er baseret på synsninger. Igen: irriterende.

Sådan gør Sørine ikke. I stedet tager hun 50 spændende – og for mange kristne – også ganske kendte tekststykker og analyserer på dem samt kommer med sine egne synspunkter. Jo jo, Sørine er præst, så hun har naturligvis et kristent ståsted, men hun er også et menneske af en ganske skrøbelig karakter og derfor meget bevidst om alle de steder, hvor konklusionerne i de spændende historier er ekstra relevante for hende selv. Og det klæder ikke bare hende som præst og forfatter, men det klæder også bogen.

Vi skal dog heller ikke være i tvivl. Sørine vil gerne have os til at læse mere i Bibelen – også for at reflektere mere og for at se det oprindelige og forstå, hvor ting, meninger og betydninger kommer fra. Det under jeg hende. Hun er præst. Så selvfølgelig skal hun ville det. Men hun prædiker ikke på den gammeldags måde. Hun er ikke belærende. Hun er oplysende. Hun er ikke irriterende. Hun er interessant. Og hun er ikke invaderende. Hun er inviterende.

Hvis præster af flere religioner formidlede på denne måde, ville flere muligvis være interesseret i religion og rent faktisk tillægge den en vis konstitutionel betydning. Derfor vil jeg opfordre dig til at læse bogen og blive klogere. Det blev jeg.

Sørine Gotfredsen: ”50 bibeltekster du skal kende”, Bibelselskabets Forlag, 247 sider, udkom november 2023.

Læs også:
Ida Jessen: Bibelen genfortalt

Sigurd Barret: Sigurd fortæller bibelhistorier

Amanda Michalopoulou: Guds hustru

Der er lukket for kommentarer.