// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Henrik Dresbøll: Få det til at ske
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erhvervsliv, Filosofi, Selvhjælp

Henrik Dresbøll: Få det til at ske

Skrevet af den 29. juni 2021 – 05:35Ingen kommentarer

Jeg så en fodboldkamp under EM, hvor kommentatoren understregede det ene holds rolle som underdog ved at pointere, at holdet var nødt til at dele kampen op i små bidder og sige til sig selv: ”Nu er der gået et kvarter”, ”Nu er der gået endnu et kvarter” og så videre. På et eller andet plan er dette et budskab, du ikke nødvendigvis behøver at befinde dig i en underdog-rolle for at tage til dig.

Alt for mange virksomheder arbejder med alt for mange planer, der er alt for store. Og det er en måde at arbejde på, der også siver ned igennem virksomheders forretningsenheder og selv mindre afdelinger. For mange af de mennesker, der arbejder med dette, er det også noget, de tager med sig hjem, hvor forhold, huskøb og andre større processer også behandles med samme brede pensel.

I ”Få det til at ske” opfordrer forfatter og foredragsholder Henrik Dresbøll dig til at blive adfærdsleder og få ting til at ske. Nu sidder du måske og tænker ”Ååååh nej, endnu en selvhjælpsbog!” Og ja, der er tale om en bog til dig, der gerne vil hjælpe dig selv (og andre) med at blive bedre til at skabe de forandringer, I har aftalt. Men for dælen da, hvor er den konkret. Der er tale om et reelt brugbart værktøj til, hvordan du kan være med til at skabe reelle forandringer i din virksomhed, i dit forretningsområde, i din afdeling og ja, hvis du tager de gode råd med hjem så også derhjemme i dit ægteskab eller i forhold til dit huskøb.

Du kan godt være hård og konstatere, at Dresbøll overordnet ikke kommer med et nyt budskab. For han vil bare gerne have, at vi undlader blot at prædike om forandringer, og at vi rent faktisk når at gennemføre dem. Nøglen er at fokusere på de forudsætninger, der ligger til grund for, at de ønskede forandringer reelt kan blive gennemført. Og det handler om adfærd. Og så handler det om, at de relevante menneskers adfærd skal spille sammen med din virksomheds økonomiske mål. Det lyder som en videnskab, og det er det faktisk også. Men eftersom det handler om mennesker, bliver det rigtig sjovt.

Jo, med rigtig Behavioural Science, Behavioural Design og Nudging kan du nå enormt langt. Der er endda gode dokumenterede eksempler på, at du kan redde menneskeliv ved hjælp af adfærdsdesign. Så hvad er det, Dresbøll tilbyder os i ”Få det til at ske”? Han går dybt ind i den store analyserende fase, der ligger til grund for forståelsen af enhver større udfordring. Og han hjælper dig med at arbejde i mindre bidder og i andre tempi. For enhver forandring består af en lang række mindre handlinger, som Dresbøll kalder mikrohandlinger. Og hvis du ikke er blevet skarp på mikrohandlinger efter denne bog, så er det din egen skyld.

Jeg har selv en uddannelse i Behavioural Design & Nudging, og jeg finder stor værdi i denne bog. For den endegyldige sandhed er vel altid, at du kun kan adressere udfordringer, hvis du for alvor forstår dem, hvis du finder dem rimeligt overskuelige, hvis du er motiveret til at adressere dem, hvis du ved, at der juridisk ikke ligger noget til hinder for, at du adresserer dem, og hvis du ved, hvad du skal gøre for at imødegå dem.

Bogen er proppet med lækre og brugbare eksempler, gode råd og værktøjer. Så det er bare med at hoppe ned i værktøjskassen og komme i gang.

Henrik Dresbøll: ”Få det til at ske”, Forlaget Dafolo, 356 sider, udkom november 2020.

Læs også:

Thomas Wedell-Wedellsborg: What’s your problem?

Morten Münster: Jytte vender tilbage

Dennis Nørmark: Tilbage til arbejdet

Der er lukket for kommentarer.