// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas Wedell-Wedellsborg: What’s your problem?
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erhvervsliv, Livsstil, Samfund, Selvhjælp

Thomas Wedell-Wedellsborg: What’s your problem?

Skrevet af den 18. november 2020 – 04:54Ingen kommentarer

I 2013 blev Thomas Wedell-Wedellsborg den første dansker, der fik udgivet en bog på Harvard Business Review Press. Det var bogen ”Innovation as usual”, som han skrev sammen med kollegaen Paddy Miller. Bogen udkom i 2013 på dansk hos L & R Business.

Thomas er med andre ord en mand, de er begyndt seriøst at lytte til, når det drejer sig om tilgang til processer og innovation i større såvel som mindre virksomheder. Nu handler det så om refraiming. Men hvad betyder det egentlig? Og hvorfor er det vigtigt at refraime?

Hele kernen i ”What’s your problem?” finder du helt starten af bogen, hvor Thomas stiller spørgsmålet:

”Hvor meget spilder vi – tid, penge, energi eller endog liv – ved at løse de forkerte problemer?”

Han har stillet spørgsmålet til en lang række personer rundt om i hele verden, og næsten ingen svarer, at spildet er minimalt. Derfor følger han op med spørgsmålet:

“Hvad nu hvis vi kunne blive bedre til at løse de rigtige problemer?”

Her har du hele essensen i bogen. Hvordan bliver vi bedre til at identificere, hvad de egentlige problemer er, så vi ikke blot symptombehandler og i stedet kan fjerne reelle forhindringer og derved skabe optimale muligheder for vækst og succes. Og det gælder i princippet både i forretnings- og privatlivet.

Han begynder med et meget simpelt eksempel, nemlig en langsom elevator i en bygning. Lejerne truer med at opsige deres lejemål, fordi de ikke gider de lange ventetider. Umiddelbart lyder det som en simpel løsning: Gør elevatoren hurtigere. Men læs lige udfordringen igen. Det er faktisk ikke elevatoren, de er kede af. Det er ventetiden. Kunne du løse en del af problemet ved at sætte spejle op ved indgangen til samt inde i elevatoren? Det giver folk noget meget interessant at kigge på – nemlig dem selv. Of så flyver tiden meget hurtigere afsted.

Bogen giver dig nogle helt enkelte metoder til at se dine udfordringer i et helt nyt lys. Du får reelle værktøjer at arbejde med, og med denne bog i baglommen kan du blive en endnu større ressource på din arbejdsplads, end du er i forvejen.

Bogen er skrevet i et let forståeligt sprog, men budskaberne er først og fremmest gjort ligetil og er serveret i øjenhøjde. Der er ingen problemer, du ikke forstår. Der er ingen løsninger, du ikke kan arbejde med. Og skulle du have glemt bogen derhjemme, så kan du hurtigt gemme Thomas’ refraiming-lærred i hukommelsen og tegne det på et whiteboard, så I kan arbejde med de rigtige problemer.

Der er to gamle ordsprog, der trænger sig på: 1. Dette er ikke raketvidenskab (Er det egentlig et ordsprog?) Og 2. De største nyheder her i verden er for store til at være nye. Begge er relevante, når du læser denne bog. For ja, det er egentlig ganske simpelt, at du ikke skal bruge tid på at løse de forkerte problemer. Men selvom vi sagtens kan bruge folk, der har lyst til at komme i gang med at løse problemerne, så giver det altså mening, at vi lige taler det igennem, så vi sikrer os, at vi bruger kræfterne de rigtige steder.

Denne bog er så brugbar, at den ikke vil forlade min hylde. Og jeg vil aktivt bruge den i enhver tænkelig situation, hvor vi står over for en udfordring, vi skal have løst. Super informativ. Og et fremragende værktøj. Tak, Thomas.

Thomas Wedell-Wedellsborg: ”What’s your problem? – Løs dine problemer gennem refraiming”, Oversættelse: Annette Rosenberg, Forlaget Content Publishing, 227 sider, udkom oktober 2020.

Læs også:
Morten Münster: Jytte vender tilbage

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.