Artikler skrevet af Anja Lee Jensby
Hvalen over alle hvaler – Moby Dick – det hvide uhyre der lurer under havets overflade. En formløs fortælling fra 1851 om en allegorisk “vand”skabning forfattet af den amerikanske forfatter Herman Melville. Der findes …
Forsiden på Madame Nielsens roman The monster ser åh så uskyldigt ud. Sort/hvid halvfjerdser foto af to små tvillingedrenge, der går hånd i hånd mellem deres forældre i den rene hvide sne. Men værket er …
I Peter Høegs seneste værk følger vi en hovedperson, som sjovt nok hedder Peter. Vi følger ham på hans fantastiske rejse ind i bevidstheden. Som en sidste udvej for at hjælpe hans kære barndomsven Simon, …
Forlaget Gladiator har lanceret en Sandalserie med dansk litteratur fra oldtiden og til i dag. Seriens tema er klassikere på kanten.
I Sonja Haubergs værk April fra 1966 afprøves realismens grænser og menneskets mentale tilstand …
Med den seneste bog Jeg kan ikke huske giver Peter Adolphsen autofiktionen en albue i siden. Adolphsen har humor og ingen fine fornemmelser, så kald det, hvad du vil memoirelitteratur, erindringer, selvportræt, minder, autofiktion – …
Den seneste bog Knuder af den norske digter Gunnhild Øyehaugs er både et underholdende og givende værk. Bogen er en novellesamling, der er oversat af Sara Koch fra to norske udgivelser Knutar (2012) og Draumeskriver …
Vi er på rumfartøjet – Det sekstusinde skib – langt ude i rummet, og jorden er forlængst blevet til en stjerne i mængden. Om bord er en række arbejdere både menneskelige og ikke-menneskelige. Side om …
Ved en lodtrækning om partner til double mix i den lokale tennisklub, møder den 19 årige uafhængige Poul den noget ældre charmerende Susan. Susan er gift og har to døtre på samme alder som Poul …
Carsten Müller Nielsens nyeste bog er et følelsernes værk. På en og samme tid barsk og ubarmhjertig med krigens grusomme virkelighed, der buldrer gennem værket over for vitaliteten i kunsten og musikkens strømninger. Titlen Kvartet …
To mindreårige børn er blivet dræbt i en pæn lejlighed i et af de fine arrondissementer i byernes by Paris. Naboerne hænger over skuldrene på hinanden for at få et glimt af det dramatiske sceneri, …
I 2013 udkom Camilla Guldager Troelsøs bog Balancegænger om mennesker i ubalance. Denne gang er hun klar med en ny udgivelse af tekstcollager med glimt fra den uomgængelige hverdag. I bogen Bare hverdag dykker Troelsø …
I 2015 debuterede Josefine Graakjær Nielsen med langdigtet Rosebud. Bogen er udformet som et brev fra en kvinde til en mand. Baggrundsscenen i fortællingen indeholder en tragisk familiefortælling, og det er denne historie, der kommer …
Rygning – enten er man til det, eller også er man ikke. Sådan er der i hverfald mange, der har det. Jeg tror faktisk, det er det samme med lyrik, men her ville jeg virkelig …
Anmeldelse på baggrund af anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Turbine.
Der er både spænding, erotik, musik og en masse intriger i bogen Den symfoniske gåde af musikeren og nu også krimiforfatter Morten Kærså. Første del af triologien …
Som ude på det dybe blå hav, hvor de vuggende bølger overtager dig uden at hive og flå i dig, gribes man af Caroline Albertine Minors nyeste bog Velsignelser. Med stilsikkert overskud, en dragende medmenneskelighed …
Novellesamlingen Liv er ikke en bog for sarte sjæle, men hvis man er til noget med kant, så skal man have fat i Rasmus Hastrups debutbog udgivet af det nystartede forlag: Screaming books. De elleve …
Josefine Klougart har af flere omgange imponeret mig, og med hendes nye bog New Forest forsætter hun. Det flyder med sproglig elegance, lyriske passager, melankoli og en helt særlig sprogforståelse. Dette er ikke bare en …
Det er sjældent jeg ligefrem klasker mig højlydt på låret af grin, men det måtte jeg simpelthen, da jeg læste Viggo Bjerrings kortroman QWERTY. Det er underholdning i topklasse. Bjerring er sådan en forfatter, der …
Nobelprisvinderen fra 2013 Alice Munro er ude med en ny bog under titlen Forunderlig er kærligheden. En novellesamling om ja selvfølgelig kærlighed, men også om erindringer og ikke mindst døden. Det er en bevægende bog …
Når den danske multikunstner Gunnar Aagaard Andersen er involveret, er det kunst med store armbevægelser og ord både i bogstavelig og overført betydning. Han er kritisk, han er dynamisk og fremfor alt er han tværfaglig …