Artikler skrevet af Bente Jensby
En syvårig dreng bliver forældreløs, og sendes til Norge for at bo sammen med sin bedstemor. Bedstemoren har været heksejager i sine yngre dage, og det er heldigt, for der går ikke længe inden drengen …
Nyeste skud på stammen i Meyers efterhånden ganske omfattende kogebogskatalog er en veganer. Intet animalsk er med i opskrifterne i bogen, kun vegetabilsk. Claus Meyer skriver i forordet, at hans egne spisevaner gennem årene er …
Hirka er rejst gennem ravneringene igen, og er kommet til de ligfødtes land, hendes far Graals land. Det er meningen, at hun skal give ham og hans familie oprejsning for, at hans bror, Naiell, lukkede …
Hirka er landet i en anden verden – vores verden, for at være helt specifik – og det er ikke helt nemt, når man ikke taler sproget og aldrig før er stødt på biler, telefoner, …
Pølser må siges at være en integreret del af dansk mad. Man ser sjældent en tændt grill uden at der er pølser i nærheden, vi spiser spegepølse i store mængder, og medisteren er nærmest en …
Den ensomme gourmet er en japansk tegneserie med små historier om en mand, der spiser. Simpelt som kun japanerne kan gøre det, men også vedkommende, som kun japanerne kan gøre så simple og meget lidt …
Der bor hajer ude i skoven, og de er sultne. De kan lugte blod på lang, lang afstand, og bevæger sig med lynets hast hen til byttet – og byttet er dig. Dig, og alle …
15-årige Hirka er ikke som de andre. Alle har haler, det har hun ikke, alle kan bruge ‘Evnen’, det kan hun ikke. Og når netop folk der er født uden haler og uden at kunne …
Livet er en fucking fest er en moppedreng af en bog med en samling af Simon Hanselmanns tegnede historier om Megg, Mogg og Ugle.
Megg er en ung heks, med grøn hud, høj, sort hat …
En stor flok arbejdsløse står en tidlig, kold og tåget forårsmorgen i kø og venter på, at den årlige jobbørs slår dørene op. Det er modløst og deprimerende, men intet er så galt, at det …
Hvis ikke man har besøgt Aamanns smørrebrødsrestaurant i København, er man gået glip af noget. Men selv hvis ikke et restaurantbesøg er lige om hjørnet, kan man nu alligevel smage på det ypperste indenfor smørrebrød, …
Året har en ganske fasttømret cyklus, når det kommer til mad.
Vi starter med askese for at fortrænge det gamle års synder, hvorefter foråret kommer med fristelser i form af helt friske grønsager og bær …
Eventyret om Hans og Grete er en gammel kending, som har fået nye klæder af den kendte fantasyforfatter Neil Gaiman.
Neil Gaimans version af Hans og Grethe er skrevet i et sprog, så den henvender …
Cormoran Strike er ved at have gjort sit lille detektivbureau til en helt hæderlig forretning på baggrund af hans to sidste højt publicerede sager. Men så modtager hans sekretær Robin en makaber pakke. Nogen har …
Michel Roux er lidt af en institution indenfor det finere franske cuisine. Han er opvokset i Frankrig, men flyttede til England sammen med sin bror, og de to har sammen haft to michelinstjernede restauranter i …
Hvordan kom vi egentlig til og hvordan blev vi til hvad vi er i dag? Hvordan blev vi den dominerende art på Jorden? Det er en lang og spændende rejse, som spænder over mange, mange …
Adam O. har udgivet en samling tegninger og ultrakorte tegneserier, under navnet Kakofonia.
En kakofoni er en mislyd, støj, og her er kakofonien udgjort af forskellige københavneres små historier, eller måske nærmere udtryk. De er …
Friskpresset juice er bare bedre end juice der ikke er friskpresset. Der er mere smag, mere power, og så føles det lidt sundere. Louisa Lorang er stor tilhænger af friskpresset juice, og det er der …
Vi er i 1920’ernes England, og historikeren sir Alfred Gatesby-Grey og hans assistent Julius Chancer har netop afleveret en opgave til en klient, da den næste opgave kommer ind ad døren. Lord Lawrence og hans …
Danmark er et land med en meget lang kystlinje, og dermed har vi rig mulighed for at spise masser af fisk. Men det gør vi ikke. En tur i supermarkedet afslører en meget stor køledisk …