// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Simon Hanselmann: Livet er en fucking fest
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Tegneserie

Simon Hanselmann: Livet er en fucking fest

Skrevet af den 19. april 2016 – 07:15Ingen kommentarer

Livet er en fucking fest er en moppedreng af en bog med en samling af Simon Hanselmanns tegnede historier om Megg, Mogg og Ugle.

Megg er en ung heks, med grøn hud, høj, sort hat og det hele. Hun har en talende kat ved navn Mogg, og de har en ven ved navn Ugle, som en er antropomorfisk ugle. Ellers er alt som det nu er i en by et sted i den vestlige verden, hvor unge mennesker lever og gør hvad de nu gør. For Megg og kompagnis vedkommende betyder det, at der drikkes store mængder alkohol, ryges ualmindeligt meget fed og indtages diverse andre rusmidler. Og hændelserne på denne baggrund er som oftest omdrejningspunktet i historierne. At Megg er en heks, Mogg er en talende kat og Ugle er en ugle på to ben, forøger den grad af kontrast, som læseren ser mellem figurerne og deres omverden. Det giver en ekstra kant til deres problemer med identitet, kærlighed, seksualitet og manglende fremtidsudsigter.

Humoren og den uhøjtidelige tegnestil kan måske minde lidt om Beavis & Butthead. Humoren er sort, hændelserne går fra det skæve til det bizarre, og folk må gerne blive såret på krop eller sjæl før det er sjovt. Men selvom figurerne kan virke næsten lede overfor hinanden, formår forfatteren alligevel at give dem sjæl og følelser, både med sin tegnestil og med historierne.

Tegningerne er svingende i kvalitet, man kan se, at udgivelserne er samlet fra en blog, som forfatteren selv har sat op og lagt noget op på efter lyst. Der er stor forskel på, hvor meget tid og kærlighed forfatteren har lagt i tegningerne, så de svinger fra at være gennemarbejdede til at være niveauet over en skitse. Det gør ikke det helt store, for serien lever ikke på en flot finish, men alligevel er kontrasten noget man studser over, når historierne står side om side i en bog.

De første historier fangede mig ikke, jeg skulle lige pejle mig ind på figurerne og på humoren og ikke mindst på tegnestilen. Derefter blev de mere interessante. De bedste historier er absolut der, hvor forfatteren har noget mere på hjerte, end bare at lade figurerne ryge fed i en sofa. Hvis du er interesseret i en skæv vinkel på verden set gennem nogle skæve figurer, så prøv at tjekke nogle af historierne på forfatterens blog. Hvis de fanger dig, så er Livet er en fucking fest en fin gave til dig selv.

Hanselmann, Simon, Livet er en fucking fest, Forlaget Forlæns, 2015, 360 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.