// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Meyers Madhus: Meyers grøn mad
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Meyers Madhus: Meyers grøn mad

Skrevet af den 15. december 2017 – 07:13Ingen kommentarer

Nyeste skud på stammen i Meyers efterhånden ganske omfattende kogebogskatalog er en veganer. Intet animalsk er med i opskrifterne i bogen, kun vegetabilsk. Claus Meyer skriver i forordet, at hans egne spisevaner gennem årene er gået fra at sætte kød i højsædet til i højere grad at værdsætte grønsagerne, og hvad de kan, når det kommer til både smag og sundhed. Han er ikke selv vegetar, men vil med denne bog gerne vise, at planteriget ikke udelukkende kan fungere som tilbehør til dyreriget, men sagtens kan stå alene og brillere.

I vanlig Meyer-stil er bogen fyldt med flotte billeder, og alt er anrettet meget indbydende og elegant. Den er delt op i sæsoner, så man ikke skal lede hele bogen igennem for at finde noget, der er muligt at lave med grønsager, der er tilgængelige på et givent tidspunkt. Opskrifterne afspejler inspiration fra hele verden, så her er rig mulighed for at få en afvekslende grøn kost ud af bogen.

Råvarerne er primært friske grønsager, men her bliver også gjort meget flittig brug af fx. fermenterede og syltede råvarer, et meget bredt spektrum af krydderurter, og og et væld af både lettilgængelige og knap så lettilgængelige ingredienser. Det kan i mange tilfælde gøre, at hvis man på en almindelig hverdagsaften skal kokkere efter denne bog, så skal man have et ret velassorteret køkken, eller være ret god til at se, hvor man kan skifte en ingrediens ud med en anden.

Men der er til gengæld også rigtigt mange opskrifter på de ingredienser, som kan være svære ved at finde, eller som man måske kender i forvejen og gerne vil prøve kræfter med selv. Det er alt fra krydderblandinger over syltede og fermenterede grønsager til diverse ‘mælke’produkter af nødder og bønner. Så med en smule planlægning og glæde ved køkkenarbejde kan man godt få et godt, grønt måltid ud af bogen på en hverdag.

Her er virkelig meget inspiration at hente, men det er ikke nødvendigvis den nemmeste bog at køre den ugentlige madplan efter, hvis det er det man er ude efter. Men pointen med bogen er måske heller ikke at være så lettilgængelig, at alle kan være med til hverdag, men nærmere at vise planteriget frem på en tallerken på en måde, så inkarnerede kødspisere får lyst til at være med, og så folk der allerede hælder til planteriget får lyst til mere. Og det klarer Grøn mad til fulde.

Læs også vores anmeldelse af Meyers Simremad, Meyers bageskole, Naturalmanak, Chokolade, Meyers kager, Almanak og Meyers pølsemageri.

Meyers Madhus, Grøn mad, Lindhardt og Ringhof, Oktober 2017, 335 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.