// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Claus Meyer: Meyers simremad
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Claus Meyer: Meyers simremad

Skrevet af den 5. februar 2016 – 07:07Ingen kommentarer

I går udkom endnu en i rækken af Meyers kogebøger, denne gang om simremad. Jeg er i virkeligheden ikke særlig vild med simremad, men det er der andre i husstanden der er, og Meyers kogebøger er altid lækre, og denne er ingen undtagelse.

Det er en flot bog. En kvalitetsbog med lækkert papir, flotte billeder og en bog man har lyst til at kigge og bladre i, selvom man ikke står overfor at skulle finde på en ret. For mange er simremad måske lig med efterår og vinter, men i denne bog får du inspiration til at lave simremad året rundt. Bogen er inddelt i årstidskapitler og udover opskrifterne, som er meget overskuelige at gå til, kan du også hente inspiration til det tilbehør, der passer til simremaden.

Bogen indledes med et teoriafsnit om det at lave simremad og hvad der skal til for at lave god simremad. Og det er faktisk ganske simpelt. Det der skal til er gode råvarer, tid og varme. Og så kan du faktisk ellers benytte samme fremgangsmåde for alle retter. En lidt paradoksal melding forud for en kogebog på 350 sider, men ikke desto mindre så tjener den jo det vigtige formål at give inspiration til, hvad disse gode råvarer skal være, og den hjælper dig med den optimale smagssammensætning i din simremad.

Der er opskrifter fra hele verden, men på vanlig Meyer facon er mange af retterne tilsat et nordisk islæt med for eksempel rabarber, peberrod eller stikkelsbær. Bogen indeholder desuden klassikere som butter chicken, coq au vin, labskovs og lignende, men flere af dem med et Meyersk tvist.

Jeg er ikke sikker på, at Meyers kogebøger behøver ret mange ord med på vejen for at blive en succes, men jeg kan kun anbefale at gøre plads til denne i reolen i køkkenet, for der er virkelig mange lækre retter, og vi glæder os til at prøve dem af.

Claus Meyer, Meyers simremad, Lindhardt & Ringhof, februar 2016, 351 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.