// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Claus Meyer: Naturalmanak
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Claus Meyer: Naturalmanak

Skrevet af den 12. oktober 2014 – 07:54Ingen kommentarer

Claus Meyer udgav for et par år siden en stor, tyk bog, som viser årets gang i køkkenet. Han navngav den meget sigende Almanak. Nu er der kommet en lillesøster til Almanakken, som følger årets gang i naturen, set med madbrillerne på.

Bogen er en guide til selv at samle spiselige planter, bær, etc., i naturen, hvilket der også var lidt af i den store Almanak. Men hvor Almanak havde mest fokus på madlavning med årstidens råvarer, og var meget stor og tyk, så har Naturalmanak primært fokus på hvad man kan finde i naturen på givne årstider, og er også i et meget mere transportvenligt format.

Naturalmanakken viser dig, hvilke spiselige planter du kan finde på hvilke steder, og – nok så vigtigt – hvornår på året, du kan finde dem. Her er også en kort gennemgang af reglerne for, hvordan du må samle i naturen, hvad der er fredet, i det hele taget hvordan en samler skal gebærde sig i naturen. Slutteligt får du en opskrift med på vejen, for en side af sagen er jo at finde noget spiseligt, en helt anden side af sagen er at vide hvad man skal gøre med det når først det er samlet ind.

Bogen har et format, så den er mulig at have med i tasken på gåturen – lidt tyk, men ikke så høj og bred. Nogle vil måske gerne kunne have den i en lomme, men det er den nok en kende for tyk til den gængse lomme. De fleste der gerne vil finde egen mad i naturen har dog nok en taske med til at have fundene i, og så er det jo ikke så vigtigt om bogen kan være i lommen, bare man ikke knækker ryggen på at have den i tasken. Og til gengæld for tykkelsen er der informationer nok til, at de fleste gåture vil kunne give et afkast at tage med hjem.

Planteillustrationerne i bogen er primært tegninger, ligesom man kender det fra de naturbøger ens forældre havde stående. Min første tanke var at jeg hellere ville have ‘rigtige’ billeder, men ved nærmere eftertanke er tegninger bedre, for de viser plantens kendetegn mere generisk end billeder kan.

Meyers Naturalmanak er en fin guide til naturen og de muligheder den byder på som andet og mere end et fint sted at gå en tur.

Claus Meyer, Naturalmanak, Lindhardt og Ringhof, 310 sider, 2014

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.