// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Claus Meyer: Chokolade
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Claus Meyer: Chokolade

Skrevet af den 18. december 2012 – 07:49Ingen kommentarer

Ved første øjekast skulle man ikke tro, at en bog der i så overvældende grad er brun, kunne være en stor kilde til glæde og inspiration. Men når nu det handler om chokolade er det jo en helt anden snak, og Meyers nyeste skud på stammen af kogebøger er da også en sand fornøjelse på alle måder.

Her er alt med chokolade; helt mørk, helt hvid og alt der imellem, her er store, oppulente kager og små fikse desserter, her er noget der kræver finesse og god tid, og her er noget der er nemt og kan laves i forvejen. Her er noget til at imponere gæsterne med, og her er noget, som kan bruges som en sød ting til kaffen. Kort sagt, hvis du bare tilnærmelsesvis har hang til chokolade, så er der helt sikkert noget for dig her. Er du erklæret chocoholic skal du bare starte fra en ende af.

Claus Meyer har fundet en rigtigt godt opskrift på at lave kogebøger om specifikke emner, såsom bagning, og som her chokolade. Han bygger dem op sådan, at der først er et afsnit med teknikker og begreber, tips og tricks, så kommer grundopskrifterne, som kan bruges til mangt og meget, og som også går igen i flere af opskrifterne. Og derefter kommer alle de lækre opskrifter med billeder, der får mundvandet til at drive. Denne opsætning fungerer rigtigt godt, for det ruster brugeren af bogen til både at bruge opskrifterne i bogen, og også til selv at kombinere nogle af tingene på kryds og tværs, for grundlaget er allerede lagt først i bogen. Betyder det så at alle opskrifterne er nemme? Nej, det gør det ikke (nogle er, men ikke alle), men hvis du gør dit hjemmearbejde og læser om teknikkerne bag, så er du hjulpet rigtigt godt på vej.

Herfra Bogblogger en varm anbefaling til Chokolade!

Claus Meyer, Chokolade, Lindhardt og Ringhof, November 2012

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.