// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Claus Meyer: Meyers bageskole – Alle kan lære at bage
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Claus Meyer: Meyers bageskole – Alle kan lære at bage

Skrevet af den 2. november 2014 – 07:02Ingen kommentarer

Så er der nyt fra Claus Meyer igen. Det plejer altid at være godt, når det kommer fra hans hånd, og Meyers bageskole er ingen undtagelse.

Det er ikke første gang at Claus Meyer har udgivet en bog om bagekunsten, men denne er hans mest praktisk orienterede. Den sætter sig ganske enkelt for at lære alle at bage, ganske som titlen siger.

Bogen koncentrerer sig læringsmæssigt primært om at lære nogle få opskrifter godt, og så bruge dem til flere ting. Fx. kan en brøddej både blive til brød, flute, boller, pizzabunde, etc. Men der er også en god portion andre opskrifter i, som man kan gå på opdagelse i. Bogen indeholder kun opskrifter på bagværk baseret på dej, men her er både det daglige brød og det sødere bagværk.

Her er lange, og gode, forklaringer på hvert aspekt af bagekunsten. Der hvor der kan være behov for det, er instruktionerne illustreret, så det er let at gå til. En rigtigt god ting ved denne bog er de små fejlsøgningsafsnit, hvor det listes op hvilke fejl man kan have begået i bageprocessen, hvis nu bagværket ikke er blevet helt som forventet. Det er særdeles brugbart, og gør at man ikke så nemt giver op hvis ikke resultatet blev helt perfekt første gang. Og det giver også et rigtigt godt grundlag for at lære af sine fejl.

Når det kommer til brødopskrifter, altså de opskrifter, som ikke har med det lidt lettere og sødere bagværk at gøre, så skal man være klar over, at er man ikke villig til at holde liv i en surdej, så bliver det svært at bage med Meyer. Surdej indgår i næsten alle de opskrifter, som ikke er til den søde side. Når det så er sagt, så har Meyer i denne bog den nemmeste og mindst omfattende tilgang til at lave og holde liv i en surdej, som jeg hidtil er stødt på, så det er slet ikke umuligt og bør ikke afskrække nogen fra at prøve. Resultatet er besværet værd.

Et godt brød tager tid, en god portion tid endda, men langt det meste er hviletid. Den aktive arbejdstid er ikke så slem, og det er bestemt rigtigt, at alle kan lære det, det er ikke så svært endda. Og som sagt er resultatet besværet værd.

Meyers bageskole er for alle bagere, både nybegyndere og lidt mere garvede. Der er masser af gode tips at hente for alle. Og så er opskrifterne lækre, som de altid er når de kommer fra Meyers hånd.

Claus Meyer, Meyers bageskole – Alle kan lære at bage, Lindhardt og Ringhof, Oktober 2014

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.