// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Claus Meyer: Meyers kager
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Claus Meyer: Meyers kager

Skrevet af den 8. december 2011 – 07:26Ingen kommentarer

Så er der kage! Eller i hvert fald en bog om kage. Claus Meyer har udvidet sit efterhånden ganske anseelige repertoire af kogebøger med en bog om kager, og det kan man kun være glad for.

Bogen er en slags fortsættelse af Meyers tidligere bog om brød, Meyers Bageri, og layoutet er ens i de to bøger. Det er en formel, der virker – det er lækkert og nemt at følge. Her er billeder til alle opskrifterne, opskrifterne er udførlige, og så er der en kommentar til hver opskrift.

Bogen kunne godt vise sig at være en kommende klassiker om gamle klassikere. Der er en god portion old school bagerforretning (eller konditor, om man vil, men dem er der ikke så mange tilbage af); her er linser, napoleonskager, kartoffelkager, Waleskringle, eclairs, hindbærsnitter, frugttærter, osv. Og hvorfor ikke? Vi har indenfor de seneste år set bagerier med fokus på brød af rigtigt god kvalitet storme frem, og være i stand til at konkurrere med den store masse af bagerier, hvor posen som franskbrødet kommer i vejer mere end selve franskbrødet. Måske er turen kommet til at fokusere på kagerne i bagerværkstedet, altså konditordelen? Meyer gør i hvert fald her et rigtigt fint forsøg på at bringe de gamle klassikere tilbage til ære og værdighed.

Konditorkagerne er ret iøjnefaldende i bogen, både fordi det er lidt usædvanligt at se dem udenfor bagerens vindue og fordi de fylder en god portion af bogen. Men her er også blevet plads til lækre versioner af andre klassikere, her de hjemmebagte klassikere som drømmekage, rabarberkage, en god chokoladekage, og en masse andet godt. Plus en god portion især franske klassikere, småkager, etc.

Som det er også er tilfældet i Meyers Bageri startes der med et langt og fyldestgørende kapitel om det grundlæggende indenfor bagekunsten, her selvfølgelig tilpasset kagebagningen. Her er svar på mangt og meget, og det er god, informativ læsning for både nybegynderen og den øvede.

Bogen er alle pengene værd, og den bør ligge under rigtigt mange juletræer i år.

Claus Meyer, Meyers Kager, Lindhardt og Ringhof, December 2011

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.