// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Adam O: Kakofonia
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Billedbog, Digte

Adam O: Kakofonia

Skrevet af den 31. august 2015 – 07:51Ingen kommentarer

Adam O. har udgivet en samling tegninger og ultrakorte tegneserier, under navnet Kakofonia.

En kakofoni er en mislyd, støj, og her er kakofonien udgjort af forskellige københavneres små historier, eller måske nærmere udtryk. De er hver introduceret med en side, hvorpå der står et citat fra en sang. Stedet er et delvist ødelagt København, hvor gamle mænd går tur gennem ødelagt storhed, hvor bartenderen i værtshuse serverer for dæmoner, og hvor børn leger over afgrundsdybe huller i jorden. Og historierne er måske i lige så høj grad udgjort af stederne, som af de mennesker, der befinder sig der.

Jeg er ikke helt sikker på, hvad det er. Det er ikke kontinuerlig fortælling, og der er ikke nogle egentlige historier gemt her, ikke i traditionel forstand i hvert fald. Det er måske tegnede digte? En samling øjebliksbilleder som tilsammen er en kakofoni af stemmer og indtryk?

Hvad end det er – og det er nok egentlig ikke nødvendigt at sætte mærkat på – så er det bestemt værd at bruge lidt tid på. Der er plads til fordybelse i både tegningerne og i de næsten ordløse fortællinger, både som individuelle fortællinger og som en kakofonisk helhed.

Adam O., Kakofonia, Forlaget Fahrenheit, 2015, 56 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.