// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Louisa Lorang: Juice for begyndere
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Louisa Lorang: Juice for begyndere

Skrevet af den 27. august 2015 – 07:17Ingen kommentarer

Friskpresset juice er bare bedre end juice der ikke er friskpresset. Der er mere smag, mere power, og så føles det lidt sundere. Louisa Lorang er stor tilhænger af friskpresset juice, og det er der nu kommet en bog ud af.

‘Juice for begyndere’ er delt ind i tre afsnit; et afsnit med søde, lettilgængelige juicer, et afsnit med juicer med lidt mere power og udfordring, og så et afsnit hvor grønsagerne og måske især kålen er i højsædet. Der er ingen svært tilgængelige ingredienser i bogen, selvom frugt og grønt jo har deres sæsoner.

Opskrifterne er for så vidt meget simple, der er ikke ret mange ingredienser i hver (gennemsnitligt 3-4 stykker, vil jeg skyde på), og tilberedelsesformen er at proppe det hele i en maskine og se juicen flyde ud i den anden ende. Så juice er ikke svært (selvom rengøringen af maskinen kan tage lidt tid, alt efter hvilken maskine man har).. Kunsten her består i at kombinere ingredienserne til noget, hvor resultatet er bedre end summen af delene, og det gør Louisa Lorang ret godt.

En ting ved juicekonceptet, jeg godt kan godt lide, er at man kan få brugt de ting i grønsagsskuffen og frugtskålen, som ellers ville blive smidt ud efter at have ligget der i en mindre evighed. Det er en god måde at få brugt det hele på og komme af med den dårlige samvittighed, der er forbundet med at smide ting ud, der burde have været brugt fornuftigt.

Jeg må tilstå, at jeg endnu ikke har samlet mod til at prøve juicer med en overflod af grønsager i – jeg tager stadig tilløb til en omgang kåljuice. Men jeg stoler på at Louisa Lorang ved hvad hun laver, så når jeg en dag får prøvet det af, vil det gøre mine fordomme til skamme.

Jeg tror, at jeg efter at have lavet et par opskrifter fra ‘Juice for begyndere’ er klar til at flyve solo uden opskrifter. Det er så tilpas simpelt at lave juice, at når man har fået fornemmelsen for, hvilke ingredienser der giver meget saft, hvilke der giver meget sødme, syre, etc., så kan man godt selv lave et rigtigt fint resultat uden at kigge i en bog. Så en bog som ‘Juice for begyndere’ fungerer fint som et startskud til selv at blive en habil juicemager og derefter som inspiration.

Louisa Lorang, Juice for begyndere, Lindhardt og Ringhof, 2015, 136 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.