// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Siri Pettersen: Evnen (Ravneringene 3)
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy

Siri Pettersen: Evnen (Ravneringene 3)

Skrevet af den 5. april 2017 – 07:40Ingen kommentarer

Hirka er rejst gennem ravneringene igen, og er kommet til de ligfødtes land, hendes far Graals land. Det er meningen, at hun skal give ham og hans familie oprejsning for, at hans bror, Naiell, lukkede for Evnen i de ligfødtes land og vanærede sin familie. Og frem for alt skal hun bringe Evnen tilbage til de ligfødte, og det betyder krig mod de andre verdener, først og fremmest hendes elskede Ymslanda.

Men Graal bekymrer sig kun om sit eget folk, sin egen familie og sin egen ære, og ikke nødvendigvis i den rækkefølge. Hvad vil det koste folkene i de andre verdener at give ham det, han higer efter? Men Hirka bliver mere og mere sikker på, at Graals plan ikke er forenelig med hendes planer, og hun begynder at se sig om efter en anden vej, som ikke ender i et blodbad i Ymslanda. Men det er lettere sagt end gjort at vælge sin egen vej når man praktisk taget er en fange.

I Rimes fravær er hans position i Rådet blevet reduceret til ingenting, og det har været katastrofalt for hans handlemuligheder, nu hvor han som den eneste ved, at Ymslanda står overfor en krig med de ligfødte. Og hans fjender er godt i gang med at ødelægge alt hvad han kender og elsker for egen vindings skyld. Han må spille højt spil, for at ruste Ymslanda til det, der kommer, og for håbet om at se Hirka igen.

Det begynder at gå op for både Hirka og Rime, hvor mange mennesker deres valg nu kommer til at påvirke, og dermed hvor meget ansvar, der hviler på deres skuldre. Det bliver sværere og sværere for dem at forsvare overfor sig selv at ofre alt for hinanden.

‘Evnen’ er tredje og sidste bind i serien om Ravneringene. Den holder kadencen fra de to foregående bøger, og er spændende fra start til slut. Forfatteren formår at holde et spændende plot kørende gennem alle tre bøger, samtidig med at hun udvikler sine hovedpersoner og deres indbyrdes forhold, og det er en svært fængende kombination. En varm anbefaling herfra til både bogen ‘Evnen’ og til hele serien om ‘Ravneringene’.

Du kan læse anmeldelse af bind 2 i serien her og anmeldelse af bind 1 i serien her.

Siri Pettersen, Evnen (Ravneringene 3), Høst & Søn, 2017, 464 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.