// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rasmus Grønbech: Fisk på gaflen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Rasmus Grønbech: Fisk på gaflen

Skrevet af den 25. juni 2015 – 07:17Ingen kommentarer

Danmark er et land med en meget lang kystlinje, og dermed har vi rig mulighed for at spise masser af fisk. Men det gør vi ikke. En tur i supermarkedet afslører en meget stor køledisk til kød, og en meget lille køledisk til fisk. Og det er synd, både fordi vi har så rig mulighed for at få fat i fisk og fordi det er sundt, men især fordi fisk jo smager godt. Selv vil jeg gerne spise mere fisk, men jeg er ikke er helt klar på, hvor og hvordan jeg skal begynde.

Men ambitionen om at spise mere fisk kan nu indfries med en hjælpende hånd fra Rasmus Grønbechs nye kogebog ‘Fisk på gaflen’, hvor der udover lækre opskrifter også gives råd og vejledning til håndtering og tilberedning af fisken. Og det sidste eliminerer en god portion af undskyldningen for at undgå at lave fisk derhjemme.

Opskrifterne er delt op i kapitler om fx saltvandsfisk, og har så underkapitler med opskrifter til hver af de dertilhørende fisk. Så det er nemt at slå op på mulige retter hvis man allerede har bestemt sig for hvilken fisk det skal være. Hver fiskeopskrift er lavet uden tilbehør, men der er til gengæld lavet et separat og rigtigt lækkert afsnit med netop tilbehør, og så kan man jo selv mixe og matche.

Bogen er meget lækker i både layout, fotografi og ikke mindst opskrifter. Det er elegant og smukt, og der er ikke en eneste af opskrifterne, jeg ikke kunne have lyst til at prøve.

Rasmus Grønbech, Fisk på gaflen, Politikens Forlag, April 2015

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.