// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Neil Gaiman og John Kenn Mortensen: Hans & Grete
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Neil Gaiman og John Kenn Mortensen: Hans & Grete

Skrevet af den 18. december 2015 – 07:29Ingen kommentarer

Eventyret om Hans og Grete er en gammel kending, som har fået nye klæder af den kendte fantasyforfatter Neil Gaiman.

Neil Gaimans version af Hans og Grethe er skrevet i et sprog, så den henvender sig til børn og unge. Væk er det lidt stive sprog fra det klassiske eventyr, og ind er kommet noget mere tidssvarende og interessant. Noget, der mere minder om en moderne børnebog end om et meget gammelt eventyr.

Bogen er flot illustreret på hver eneste side, og her i den danske oversættelse af bogen er illustrationerne lavet af den danske tegner John Kenn Mortensen, som blandt andet er kendt for sine post-it monstre. Hvis ikke man kender ham i forvejen, er han bestemt er bekendtskab værd. Han laver tegninger af mødet mellem især børn og monstre, uden at man altid helt ved, om det er monstrene eller børnene, der er det mest farlige, og der er en lidt sær og uhyggelig stemning i billederne.

Historien om Hans & Grete går i denne version op i en højere enhed ved sammensmeltningen mellem teksten og illustrationerne, så den er bestemt anbefalelsesværdig, også for de børn og unge, der allerede kender eventyret (og det gør de fleste vel egentlig).

Til slut i bogen er der et fint lille afsnit om Hans og Grete-eventyrets oprindelse, og de forandringer det har gennemgået gennem tiden. Interessant og oplysende.

Hans & Grete, Neil Gaimann og John Kenn Mortensen, Høst & Søn, 2015

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.