// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Eva Tind: Min kim
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Eva Tind: Min kim

Skrevet af den 27. oktober 2024 – 05:16Ingen kommentarer

“Min Kim” er en gribende og fremragende mangefacetteret roman, der med sine mange spor, viser uanede nuancer af den traumatiserende rodløshed, som manglende slægtsskab og tilhørsforhold giver. Det er øjenåbnende og stærkt, og bør læses af alle, der interesserer sig for menneskeheden.

“Min Kim” starter i lufthaven, hvor Eva sammen med 10 andre adoptivbørn “fødes ud af siden på et fly”. De kommer alle fra Korea og bliver spredt ud over hele landet til deres respektive adoptivfamilier. Vi følger primært pigen Eva, der er bogens jeg-fortæller, og som har navnesammenfald med bogens forfatter.

Eva ender i et kærligt hjem i en lille jysk provinsby, og en anden pige fra flyet, Gull-Mai, kommer til en familie på Fyn. Eva og Gull-Mai bliver pennevenner, men de mister kontakten som 14-årige. Da de genser hinanden 30 år senere, fortæller Gull-Mai, at hun har levet et svært liv med mange overgreb. De to genoptager deres brevudvekslinger, som står meget stærkt.

Fortællingen handler især om de to kvinders skæbner, deres liv og deres opvækst som adopterede. Om virkeligheder og følelser, der fletter sig sammen. Romanens mange spor i form af breve, brevudveksling, telefonsamtaler, mails og dagbøger giver den en både realistisk og personlig tone, der nådesløst skriver sig ind under huden.

Selvom de to kvinders opvækst spejles i hinanden, så løfter fortællingen sig op, og bliver en brusende kakofoni, en collage af stemmer fra alle adopterede. Stemmer fra alle, der føler sig anderledes, som ikke deler ophav eller nationalitet med de mennesker, de færdes sammen med, lever sammen med. Alle, der har oplevet racistiske tilråb.

Med sin meget personlige roman formår Tind at skabe et forrygende filosofisk værk om, hvordan man skaber sin identitet, på skelettet af et manglende ophav. For er det overhovedet muligt? Det er hjertegribende stærkt, og med “Min Kim”, skriver Eva Tind sig direkte i verdenslitteraturen.

Eva Tind, Min Kim, Gyldendal, 413 sider, Oktober 2024.

Der er lukket for kommentarer.