// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katarina Widholm: Toner af længsel
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Katarina Widholm: Toner af længsel

Skrevet af den 26. oktober 2024 – 05:30Ingen kommentarer

Toner af længsel er tredje bind i serien om Betty, der har solgt næsten 400.000 eksemplarer i Sverige alene. Det er en letlæst charmende serie til dig, der sætter pris på en sød, underholdende historisk fortælling.

Stockholm, 1949. Betty fylder 30 år og fejrer sin fødselsdag med sin nye mand Olof, sine børn og deres venner. Hun driver fortsat både sin lille boghandel og sit forlag, men pengene er små og det bliver ikke lettere at få økonomien til at hænge sammen, da Olof bliver opsagt fra sit arbejde som journalist.

Betty gør hvad hun kan for at holde sammen på familien samtidig med at hun står for husholdningen og passer sine forretninger. Datteren Martina er blevet stor og er spået en fremtid som sangerinde og Olof forsøger at få skrevet artikler på det lille kontor bag boghandelen.

Titlen på svensk er Käraste vänner, som fint rammer romanen (Betty og Olof er mere venner end elskende), men endnu bedre er den danske titel Toner af længsel. Martina længes efter at synge på en scene og efter at komme til København. Og Betty! Betty længes efter at blive set, at blive holdt om, at blive taget vil jeg driste mig til at skrive. Hun holder af sin Olof, men hans helbred er ikke godt, om det er derfor han ikke giver Betty, det hun mangler eller om hans fokus er et andet sted, kan hun ikke helt finde ud af.

Martinas biologiske far Martin Fischer dukker op. Bettys store kærlighed! Martin vil hjælpe Martina til at forløse sit sangpotentiale og har kontakter, der kan bringe Martina i spil til at synge i operaen i København. Betty er usikker på, om hun skal fortælle Martina, hvem Martin i virkeligheden er. Og Betty er selvfølgelig splittet mellem at være Olof tro og at kaste sig i favnen på Martin. Længslen efter kærlighed og romantik er enorm!

Fortællingen er sød, forudsigelig, hyggelig, let at læse og alt for tynd til dig, der vil have kvalitetslitteratur, men helt perfekt til dig, der vil underholdes, heppe på Betty og trække på smilebåndet.

Jeg glæder mig til det fjerde og sidste bind i serien. Her er link til de første to bøger i serien: Tæl hjerteslag og En stille kamp.

Katarina Widholm, Toner af længsel, August 2024, 485 sider, People´s, På dansk ved Rikke Toft Kleemann.

Der er lukket for kommentarer.