// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katarina Widholm: En stille kamp
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Katarina Widholm: En stille kamp

Skrevet af den 23. april 2024 – 05:24Ingen kommentarer

Stockholm 1942.

En stille kamp er bind to i den svenske serie om tjenestepigen Betty, der nu er blevet gift med Carl-Axel, sønnen i den familie, hvor hun tidligere arbejdede.

I et smukt hjem i en forstad til Stockholm bor den lille familie med datteren Martina. Man skulle tro alt var fint, men ægteskabet fungerer slet ikke. Carl-Axel drikker for meget, træffer dumme økonomiske beslutninger og tror for tit, der er en genvej til de store penge. Heldigvis trives Betty i jobbet på forlaget, men hun længes efter Martin, hendes første store kærlighed. Hvad blev der egentlig af ham, den jødiske universitetslektor? Er han rejst til udlandet, er han død?

Senere opdager Betty, at Martin stadig lever og hun overvejer at kontakte ham. Hun er dog lige dele vred over at han ikke har givet lyd fra sig og lettet over at han lever og er usikker på, hvad hun skal gøre.

En stille kamp handler om kærlighed, begær, fornuftsægteskab, om livet med en lille forkælet datter, om at lave mad når råvarer er svære at få, om at få børnepasning og lønarbejde til at gå op, om besværet ved en ustabil ægtemand og længslen efter den kærlighed der var engang.

I første bind Tæl hjerteslag var der fokus på tjenestepigers arbejdsmiljø, rettigheder og vilkår, hvilket optog mig, og det er der naturligvis ikke fokus på denne gang, nu hvor Betty ikke længere er tjenestepige.

Jeg var ret begejstret for det første bind i serien, og jeg kan også godt lide bind to, om end jeg ikke er helt så meget oppe at ringe denne gang. Romanen er til den noget søde og lettere forudsigelige side og anbefales til dig, der sætter pris på en sød romantisk historisk roman.

Forlaget skriver, at vi kommer til at følge “Betty på hendes vej gennem livet, fra ungdommens stormende forelskelse i 1930’erne under nazismens skygge til voksenlivets sorger og glæder i den skelsættende tid efter krigen”.

Der er planlagt fire bøger i serien og jeg ser frem til tredje bog i serien. Håber den er lidt mindre romantisk og mere har fokus på kvinders rettigheder eller mangel på samme i både familien og på arbejde.

Katarina Widholm, En stille kamp, People´s, På dansk ved Peter Carstens, 540 sider, Februar 2024.

Der er lukket for kommentarer.