// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Adam Aamann: Aamanns smørrebrød
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Adam Aamann: Aamanns smørrebrød

Skrevet af den 23. marts 2016 – 08:03Ingen kommentarer

Hvis ikke man har besøgt Aamanns smørrebrødsrestaurant i København, er man gået glip af noget. Men selv hvis ikke et restaurantbesøg er lige om hjørnet, kan man nu alligevel smage på det ypperste indenfor smørrebrød, hvis man altså er villig til selv at gå en tur i køkkenet. Adam Aamann har med udgivelsen ‘Aamanns smørrebrød’ gjort det muligt at lave fantastisk smørrebrød derhjemme.

Konceptet smørrebrød var blevet en kende udvandet inden Aamann som en af de første trak det ud af det hængedynd af centimetertykke skiver af leverpostej og sild i tonsvis af karrytilsmagt mayonnaise, som det havde været fanget i i mange år. Det gjorde han med åbningen af hans deli i 2006, og senere med åbningen af flere restauranter, både i Danmark og udlandet.

Konceptet er det gammelkendte smørrebrød, men som sagt hevet ud af hængedyndet, og så også opdateret til en mere tidssvarende version, både i præsentation og sammensætning. Smørrebrød hos Aamann er smørrebrød fra dets mest velsmagende og mest elegante side.

Her kan smørrebrød sagtens gå for at være imponerende gæstemad, men det kan også snildt blive til en søndagsfrokost til selvforkælelse.

Bogen er delt op i sektioner om fx fisk, gris og grønt, og her er rigeligt at vælge imellem indenfor hver sektion. Her er rigtigt mange klassikere, såsom tatar, fiskefilet, leverpostej, etc., men de er opdateret og ophøjet til noget helt andet end det, de fleste er bekendt med. Det tager så også lidt længere tid i køkkenet, men resultatet er bestemt det hele værd, så Aamanns smørrebrød får de varmeste anbefalinger herfra.

Aamann, Adam, Aamanns smørrebrød, Politikens Forlag, Marts 2016, 232 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.