Artikler skrevet af Kasper Hyllested
Cand.mag. i dansk
Indrømmet: Historien om den danske udenrigs-efterretningstjeneste, FE, er slet ikke så spændende som en af de utallige film om amerikanske CIA eller britiske MI6. Antallet af spektakulære operationer er ret begrænsede – i hvert fald …
Indrømmet: Speedway var ikke lige den sportsgren, der stod højest på min hitliste. Ja, faktisk anede jeg intet om sporten, før jeg sidste sommer havde fornøjelsen af at opleve det danske grandprix i Parken. Men …
Danmark er ikke for lille til at have en ballet, men vi har åbenbart ikke plads til skibsværfter. I sidste uge besluttede Mærsk Mc-Kinney Møller i hvert fald de facto at lukke det sidste store …
Indrømmet! Jeg er Rocky-fan. Faktisk den eneste årsag til, at jeg hver dag åbner Politikens sektion 2.
Tredje bind af serien er nu udkommet på dansk, og der er sket en del for hunden fra Vesterbro, …
Hvordan skete det lige, at Venstre gik fra at være et bonderøvsparti over et EU-elskende liberalistisk projekt til det ny velfærdselskende folkeparti? Spørgsmålet er kun blevet belyst sparsomt, men Weekend-avisens glimrende politiske analytiker, Hans Mortensen, …
Far og søn. Et klassisk litteræt motiv. I Nick Flynns erindringsroman er faderen en fordrukken, hjemløs fantast og wannabe forfatter, mens sønnen er en godhjertet poet.
Den smerte, som Nick Flynn har følt hele sit liv, …
De fleste danskere kender den nu 80-årige Herbert Pundik, selvom det er adskillige år siden han forlod hjørneværelset på Politiken efter i en menneskealder at have skrevet ledere, kommentarer og analyser på sin gamle skrivemaskine.
Pundik …
Hans Otto Jørgensen modtog årets kritikerpris for tredje og sidste del af sin fortælling om det danske landbrugssamfunds udvikling fra 1930’erne til i dag. “Ida og Axel-trilogien” består af romanerne “Helt og Heltinde” (2001), “Den …
– Hvad er det, du skriver? Hvad handler det om?
– Det er lidt svært at forklare.
– Jamen, er det spænding, eller sådan?
– Nej, det kan man vist ikke sige.
– Hvad er det så? Er det …
Sorgenfri, Toldboden, Husmanns, Petersborg, Skindbuksen… Mange genkender nok navnene, som også udgør kapiteloverskrifterne i en bog, der hylder noget så ærkedansk som de københanvske frokostrestauranter.
Ingen fancy caféer med spejlvægge, moderne kunst, rucola, pinjekerner eller kaffe …
Den israelske forfatter, Amos Oz, står på min shortlist over forfattere, der burde betænkes med Nobelprisen, men det er ikke på grund af romanen ”Min Michael”.
Romanen har form af en slags dagbog skrevet i retrospektiv …
Knud Romers romandebut blev rost til skyerne, og det er også næsten fortjent. Fortællingen om en forfærdelig barndom og opvækst i Danmarks absolutte røvhul, Nykøbing Falster, er både velskrevet, interessant og oplysende.
Vi følger “lille Knüdchen”, …
Udenrigsminister er interview-portrætterer af de seneste seks danske udenrigsministre fra Henning Christophersen, Kjeld Olesen, Uffe Ellemann Jensen, Niels Helveg Petersen, Mogens Lykketoft og til Per Stig Møller. Alle er de nulevende, og bogens 443 sider …
Generation X har også søskende. Og det er netop de ukendte søskende, som Coupland tog under behandling i sin fortælling om den moderne Eleanor Rigby.
De smarte, rige, globaliserede jetsettere fik deres navn af den canadiske …
Hold op, hvor er det godt, at vi har Ritt! Ja, efter at have læst French og Højbjergs biografi om damen, vi alle er på fornavn med, så må man næsten tro, at Danmark faktisk …
Nikolaj Bøgh har været spindoktor for en konservativ minister, der måtte gå på grund af rod i privatøkonomien. Det har sikkert gjort ondt på Bøgh – langt ind i hans konservative hjerte. For hvis der …
Det ærgrer mig meget, at jeg ikke har fået læst Karel Čapek: “Krigen mod salamandrene” noget før. Og jeg ærgrer mig endnu mere over, at der ikke var nogle flere tyskere, der læste tjekkens …
Det er svært at have en fast mening om Thorkild Hansen. Mange elsker hans bøger og har slugt hele forfatterskabet, mens andre direkte kalder det underlødigt og forkaster det som egentlig litteratur.
Hansen har en særlig …
Det er en næsten ekstrem opgave, TV2’s Christiansborg-redaktør, Kaare R. Skou, har sat sig for: Et samlet leksikon over hele den danske politiske historie fra folkestyrets begyndelse med juni-grundloven i 1849 og til i dag.
Og …
Der er mange danskere, der stiftede bekendtskab med Bill Bryson, da han udgav mesterværket “En kort historie om næsten alt“. Her formår Bryson på formidabel vis at formidle hele den naturvidenskabelige historie på en fascinerende …