// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bill Bryson: A Walk in the Woods
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » På engelsk, Rejsebog

Bill Bryson: A Walk in the Woods

Skrevet af den 5. september 2007 – 14:39Ingen kommentarer

Bill Bryson A Walk in the Woods

Der er mange danskere, der stiftede bekendtskab med Bill Bryson, da han udgav mesterværket “En kort historie om næsten alt“. Her formår Bryson på formidabel vis at formidle hele den naturvidenskabelige historie på en fascinerende og samtidig underholdende måde.

Og Bryson er en fantastisk formidler, og det viser han også med sin noget alternative rejsefortælling, “A Walk in the Woods”.

I slutningen af 1990’erne vender Bryson tilbage til USA efter et længere ophold i England. Og da han vender tilbage får han en absurd idé: Han vil vandre hele vejen fra Georgia i syd til Maine i nord langs den såkaldte Appalachian Trail, eller AT. Der er 2.100 amerikanske mil fra Springer Mountain i Georgia til Mount Katahdin i Maine.

Vi følger Brysons forberedelser fra idéen udspringer i hans hjem i New Hampshire til han ankommer. Han får følgeskab af en ungdomskammerat, der ellers lever af doughnuts og kun går, fordi hans bil er blevet beslaglagt. Ingen af dem har særlig stor erfaring med at hike, men af en eller anden grund skræmmer det dem ikke.

På turen møder de et utal af personer, som Bryson formår at portrættere både ekstremt præcist som arketyper, og på en måde, så man ikke kan lade være med at grine – også af hovedpersonerne. Samtidig krydrer Bryson hele historien med historiske fakta og fortællinger, som gør at AT’en står soleklart selv for en dansker, der aldrig har været i nærheden af de østamerikanske skove.

Brysons fortælling er fascinerende og samtidig et bevis på, at vi stadig har enorme mængder fantastisk natur, som vi nok overser og glemmer i en fortravlet hverdag i storbyens betonjungle. Undervejs i bogen angriber han de amerikanske myndigheder, der gennem adskillige årtier har negligeret deres opgave med at passe på naturen og i stedet har bidraget til at udrydde både flora og fauna i et hæsblæsende tempo.

Men A Walk in the Woods er ikke en politisk bog, men derimod en fejring af naturen og en underholdende skildring af to midaldrende mænds forsøg på at gøre noget helt specielt.

Bogen har næppe det store publikum i Danmark, men hvis man som denne signatur holder af at høre lydbøger, så kan den også erhverves på CD og kassette på forskellige netbutikker fra USA.

Bill Bryson: A Walk in the Woods, 1999, Random House.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.