// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Martin Kellerman: Rocky III – Thug Life
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Tegneserie

Martin Kellerman: Rocky III – Thug Life

Skrevet af den 6. august 2008 – 10:08Ingen kommentarer

Martin Kellermann: Rocky III - Thug LifeIndrømmet! Jeg er Rocky-fan. Faktisk den eneste årsag til, at jeg hver dag åbner Politikens sektion 2.

Tredje bind af serien er nu udkommet på dansk, og der er sket en del for hunden fra Vesterbro, der levede uden penge, uden lejlighed, uden liv. En hiphop-bums, der forsøgte at hutle sig igennem tilværelsen som serietegner.

Rocky er selvbiografisk, og ganske som det er gået godt for Martin Kellermann IRL, så er det også gået godt for Rocky. Han tjener pludselig penge. Har fået en lejlighed og et sommerhus (sic!) og er faktisk blevet lidt småborgerlig – og desværre også lidt kedelig.

Det er bare ikke så sjovt, når livet ikke bare handler om at drikke problemerne væk på Vega og disse alle de andre idioter, som har fået både fast kæreste, fast folkeregister-adresse og fast føde mere end en gang i løbet af de seneste 24 timer.

Rocky er blevet lidt kedelig. Men heldigvis stifter vi bekendtskab med hans bror, Daniel. Og han er fantastisk. Ifølge ham selv kan han det hele, men det går bare galt for ham. Han skal bare opleves – og ingen er bedre til at skildre ham end Kellerman, hvis stil er gennemført og ekstremt morsom.

Rocky er svensk, men den danske oversætter, Nikolaj Scherfig, har igen gjort et flot arbejde med ikke blot at oversætte teksten, men hele Rocky-universet. At oversætte humor er noget af det sværeste, og Kellerman selv vil givet have svært ved helt at forstå vittighederne i den danske version, ligesom jeg også har opgivet nogle af de svenske striber, jeg har fundet på nettet.

På svensk er der udkommet adskillige bøger, og her i Danmark er det Politisk Revy, der udgiver bøgerne. Der er næppe det store oplag, og derfor må vi også nøjes med de sort/hvide striber, hvilket er lidt ærgerligt, når man nu har vænnet sig til farve-versionen i avisen. Men når 4. bog udkommer, så er jeg også blandt de første i netboghandlen og henter den hjem til samlingen. Især hvis der er nyt om Daniel.

Martin Kellerman: Rocky III – Thug Life, Politisk Revy, 176 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.