// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hjorth Rosenfeldt: En højere retfærdighed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Hjorth Rosenfeldt: En højere retfærdighed

Skrevet af den 22. december 2018 – 07:38Ingen kommentarer

Jeg troede fejlagtigt, at det var helt slut med Sebastian Bergman. Ham den arrogante, småsure, sexafhængige kriminalpsykolog, som mistede sin kæreste og datter under tsunamien i 2004. Ham som hjælper rejseholdet, når der skal tegnes profiler over gerningsmænd. Typisk når det handler om voldtægt, vold eller død. Jeg tog heldigvis fejl og byder med glæde Sebastian Bergman og hans kolleger på rejseholdet Vanja, Torkel, Ursula og Billy velkommen tilbage.

En serie uhyggelige voldtægter spreder skræk i Uppsala. Kvinderne bliver overfaldet bagfra, får en sæk trukket over hovedet og bliver bedøvet i halsen inden overgrebet fuldbyrdes. Da et af ofrene senere findes omkommet kobles rejseholdet på og i kapløb med tiden går efterforskningen for alvor i gang.

Jeg ved ikke om min hukommelse ikke er optimal eller om 3 år (og mange læste bøger imellemtiden) er for længe at vente på et krimibind i en serie. Det tog mig i hvert fald noget tid at læse mig ind på personerne, selvom jeg har hilst på dem i de andre bind i serien. Når det er sagt, er historien hurtigt i gang.

En højere retfærdighed er ganske fin krimiunderholdning. Jeg savner dog lidt Sebastian Bergman. Det er den mavesure kriminalpsykolog, der får denne serie til at skille sig ud fra alle de andre nordiske krimiserier. Han fylder efter min smag ikke nok i dette sjette bind. Jeg vil have mere af knudemanden! Og det satser jeg på at få. For bogen slutter (heldigvis) med flere løse ender. Der er for eksempel Billy, der ikke kan styre sin indre slange og finder stor tilfredsstillelse ved at dræbe dyr og mennesker. Hvor længe mon der går, før hans kvikke kolleger kommer på sporet af hans gerninger? Og så er der Sebastians voksne datter Vanja, som fortsat ikke vil have noget med ham at gøre, kan han mon ændre på det? Der er i den grad lagt i kakkelovnen til en farlig, spændende og meget varm gang læsning i bind 7.

Hvis du mangler en god krimiserie tør jeg godt anbefale dig at stifte nærmere bekendtskab med Sebastian Bergman. Man kommer utroligt nok til at holde af ham. Nogle af bøgerne er filmatiseret – det er også ret god underholdning! Læs bøgerne i rigtig rækkefølge, der sker gradvist noget med karaktererne og deres indbyrdes forhold.

Måske er du stødt på det svenske forfatterpar Michael Hjorth (f.1963) og Hans Rosenfeldt (f.1964) før. Førstnævnte står blandt andet bag manuskriptet til Wallanderfilmene og sidstnævnte står bag manuskriptet til Broen.

Læs også gerne vores anmeldelser af de andre krimier med Sebastian Bergman: De uegnede, Den stumme pige, Manden der ikke var morder, Fjeldgraven og Disciplen.

Hjorth Rosenfeldt, En højere retfærdighed, Hr. Ferdinand / Politikens forlag, November 2018, 430 sider, På dansk ved Lotte Kirkeby Hansen.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.