// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hjorth Rosenfeldt: De uegnede
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Hjorth Rosenfeldt: De uegnede

Skrevet af den 24. december 2015 – 07:18Én kommentar

Hjorth Rosenfeldt har gjort det igen! Sammen brygget en god krimi. Endnu engang med Sebastian Bergman i hovedrollen. Ham kender du måske fra DR? Her i efteråret har der været vist et par film med hans navn som titel. Filmene er helt i orden underholdning en blæsende og våd efterårsaften, selvom filmene ikke helt følger bøgerne.

På en ferieramt skole nyder skoleinspektøren stilheden. Hun har planlagt at få indhentet en del administrativt arbejde over en kande kaffe. Hun er glad for jobbet og stolt af at være en del af den nye skole. Hun beslutter at gå en runde inden hun laver den sidste bunke færdig. Men den bunke kommer til at vente. For da hun kigger ind i et af klasselokalerne ser hun en mand siddende med ryggen til. Og da hun ser nærmere efter kan hun konstatere, at han er bundet til stolen, at han har en klovnehat på hovedet, en seddel på ryggen og at han ikke længere er levende.

Flere findes dræbt og snart viser sig et mønster af en slags. Vi følger både Sebastian Bergman, hans kolleger og morderen. Og det er pænt nervepirrende at læse med, når det er morderen vi følger. Bogen bliver en smule langtrukken i midten, her har læseren fanget morderens pointe og vil helst bare have fanget morderen, men så kommer tempoet op igen og jeg turbolæste mig underholdt igennem den sidste store bid.

De uegnede er femte bind i serien om Sebastian Bergman og en fin kommentar til mediernes dyrkelse af realitystjerner og andre der i princippet ikke er kendte for andet end netop det at være kendte.

Hjorth er Michael Hjorth (f. 1963), svensk tv-producer og forfatter. Rosenfeldt er Hans Rosenfeldt (f. 1966), og han har lavet en lang række tv- og radioprogrammer udover at være manuskriptforfatter. Du kan læse min anmeldelse af fjerde bind i serien her.

Hjorth Rosenfeldt, De uegnede, Hr. Ferdinand, 422 sider, November 2015, på dansk ved Ellen Boen.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.