// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hjorth Rosenfeldt: Den stumme pige
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Hjorth Rosenfeldt: Den stumme pige

Skrevet af den 12. december 2014 – 10:45Ingen kommentarer

Jeg har haft travlt den seneste uges tid! Ved siden af mit arbejde, de huslige pligter og samvær med familien, har jeg også været sammen med psykologen Sebastian Bergman og hans kolleger. Der var en stor forbrydelse i bogen Den stumme pige, som skulle opklares hurtigst muligt!

Jeg har læst en del krimier igennem tiden, men den her er absolut en af de bedste. Den er spændende hele vejen igennem, den fanger hurtigt og spændingskurven stiger i takt med at læserens puls stiger (eller også er det i den modsatte rækkefølge). Anyway – det er super underholdning og den ender, så forfatterne bliver nødt til at skrive endnu en bog.

I et hus ude på landet, hvor der normalt hersker ro og idyl, bliver en familie en dag dræbt. Mor, far og to drenge bliver af en af nabobørnene fundet dræbte. Skudt. Da det går op for morderen, at en anden lille pige er vidne til nedslagtningen bliver tilværelsen for pigen farlig. Det er et spørgsmål om tid før morderen finder pigen.

Sebastian Bergman, som de fleste krimifans kender fra de roste bøger Fjeldgraven, Disciplen og Manden der ikke var morder, bliver koblet på sagen sammen med sine kolleger fra politiet i Stockholm. Og derfra følger læseren lige i hælene på morderen. Helt klassisk har vi på skift de fleste af bogens karakterer mistænkt som morder. Men selvom vi fornemmer, at der er noget lorent ved en bestemt person, er der alligevel overraskelser til sidst.

Hvis du hungrer efter en fremragende krimi er Den stumme pige et godt bud. Når du så er færdig med at læse kan du læne dig tilbage i sofaen og tilbringe yderligere et par timer med at se filmatiseringen af de første af bøgerne på DR´s hjemmeside. Men skynd dig, det er vist ikke længe de ligger tilgængeligt på sitet.

Hjorth Rosenfeldt, Den stumme pige, Hr. Ferdinand, November 2014, 418 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.