// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hjorth Rosenfeldt: Fjeldgraven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Hjorth Rosenfeldt: Fjeldgraven

Skrevet af den 6. december 2012 – 07:29Ingen kommentarer

Blandt bogblogger.dk´s anmeldere har der været rift om at få lov til at anmelde den aktuelle krimi Fjeldgraven. De to foregående bøger med Sebastian Bergman i hovedrollen har nemlig her på sitet fået positive anmeldelser. Og det skaber selvfølgelig høje forventninger, som heldigvis bliver indfriet!

Gamle lig i fjeldet, en eneboer der sælger brugte (stjålne) sager og en varetægtsfængslet der tisser blod. Det er blot nogle af ingredienserne i denne underholdende krimi. Rører du løgne, hævn og udnyttelse af menneskers tillid sammen med et lidt specielt persongalleri, så får du en krimi, der bestemt er værd at læse. Og det er Fjeldgraven.

Langt oppe i den nordlige del af Sverige finder to kvinder under en vandretur en skelethånd, der stikker op af jorden. Snart viser det sig, at der ligger flere lig begravet i fjeldet. Rejseholdet tilkaldes og mens de går i gang med opklaringsarbejdet bliver Vanja (medarbejder i Rejseholdet og biologisk datter af Sebastian Bergman, hvilket hun dog ikke ved) orienteret om at hendes far (som hun hele sin opvækst har troet var hendes biologiske far) er rodet ind i alvorlig økonomisk kriminalitet.

Samtidig benytter Sebastian Bergman muligheden for at slippe af med sit noget klæbende kvindebekendskab Ellinor og drager derfor med Rejseholdet nordpå.

Som i de foregående bøger er der en fin balance mellem opklaringsarbejdet og skildringerne af hovedpersonernes liv. Der er en del at holde styr på undervejs, og læseren hjælpes på vej ved at overvære teammøderne, når opklaringsenheden samler op og lægger planer.

Fjeldgraven er tredje bog i serien. Du kan læse anmeldelse af bog 1 Manden der ikke var morder her og af bog 2 Disciplen her.

Hjorth Rosenfeldt, Fjeldgraven, Hr. Ferdinand, November 2012, 462 sider, Oversat fra svensk af Ellen Boen.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.