// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dennis Ritter og Chris Anker Sørensen: Verdens 100 bedste cykelryttere 2020
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Coffee Table-bog, Sport

Dennis Ritter og Chris Anker Sørensen: Verdens 100 bedste cykelryttere 2020

Skrevet af den 11. november 2020 – 05:03Ingen kommentarer

Det er første gang, at vi får fornøjelsen af journalist Dennis Rytter og tidligere cykelstjerne Chris Anker Sørensen som forfattere på en bog om de bedste cykelryttere i verden. En debut er altid svær. Og de herrer begynder da også bogen med at undskylde to ting.

For det første har 2020-sæsonen været præget af sygdommen COVID-19, der har skubbet til planlægningen for hele sæsonen og endda har aflyst og afkortet en række af de største cykelløb. For det andet lukkede redaktionen under årets udgave af Tour de France, således at bogen kunne blive klar til at komme i handlen 28. oktober. Det lider den i den grad af. Og dog.

De er kun rækkefølgen af de rangerede cykelryttere, der for alvor kan få os cykelfans til at hæve brynene og undre os lidt. Når de for eksempel har Jakob Fuglsang som nummer fire over verdens bedste cykelryttere og italienske Vincenzo Nibali som nummer otte, og Chris Froome som nummer 21, så kan det virke meget underligt. Men det er naturligvis set i lyset af, at vi har set og kender slutresultaterne for både Tour de France, VM, Giro d’Italia og Vuelta a España – for blot at nævne nogle af de største. Det skal være dem vel undskyldt. Og timingen på bøger som denne vil nok være et evigt dilemma – især hvis sådan en bog her skal nå julehandlen. Men det kommer altså også til at være en udfordring i kommende udgaver, med mindre de kan planlægge dem lidt bedre.

Wout van Aert er en fremragende cykelrytter. Og under Tour de France viste han flag, vi måske ikke var klar over, han havde i sit arsenal. Men verdens bedste cykelrytter? Foran slovenske Primož Roglič? Nej, vel? Ikke, når vi også har set Roglič i Vuelta a España Og når vi ved, at han i de seneste 18 lange etapeløb før årets Vuelta har vundet de otte og ikke er blevet dårligere end nummer fire i nogle af de øvrige. Det er jo en vanvittig statistik.

Så mens værdien i denne bog ikke ligger i rangeringen af rytterne, så er der så meget mere at finde i beskrivelserne af de enkelte cykelryttere. Dennis Ritter er og har altid været en dejlig skribent. Hans passion for cykelsporten skinner i den grad igennem, og suppleret med hans egen viden samt Chris Anker Sørensens store erfaring fra mange år blandt disse og lignende ryttere, så har vi her en bog, der lover rigtig godt – især for fremtidige versioner.

Læg denne bog på kaffebordet til enhver komsammen blandt sportsinteresserede venner eller til næste familiefest, og jeg garanterer, at I har noget at tale om hele dagen. Og jeg sidder kun tilbage med et enkelt spørgsmål til Ritter og Sørensen (stillet med et smil): Hvem var det nu, der blev nummer to i årets Giro d’Italia?

Dennis Ritter og Chris Anker Sørensen: ”Verdens 100 bedste cykelryttere 2020”, Forlaget Lindhardt og Ringhof, 216 sider, udkom oktober 2020.

Læs også:
Joachim Boldsen og Kim Rasmussen: Verdens 100 bedste håndboldspillere 2020
Per Frimann og Carsten Werge: Verdens 100 bedste fodboldspillere 2018
Peter Alsted: Cykeldigte
William Fotheringham: Meckx – halvt menneske halvt cykel
Laurent Fignon: Vi var unge og ubekymrede

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.