// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Joachim Boldsen og Kim Rasmussen: Verdens 100 bedste håndboldspillere
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samtalebog, Sport

Joachim Boldsen og Kim Rasmussen: Verdens 100 bedste håndboldspillere

Skrevet af den 4. november 2020 – 06:06Ingen kommentarer

Jeg forestiller mig, at jeg ikke er den eneste, der tænker, at det i den forgangne håndboldsæson må have været ekstra vanskeligt at vurdere og udpege, hvem der var de 50 bedste spillere på henholdsvis herre-siden og damesiden. Eller i enhver sportsgren, der har været hårdt ramt af COVID-19-situationen, som har hærget hele verden og stadig gør det.

Ikke desto mindre er det lykkedes for Joachim Boldsen og Kim Rasmussen at gøre netop dette. Det er også her, deres store erfaring fra håndboldens verden for alvor kommer dem til gode. Og bogen, der ligger foran mig er faktisk et overraskende godt og brugbart resultat – også selvom de ikke har kunnet finde inspiration i finalerunderne fra de forskellige lande. De blev nemlig aldrig spillet.

Boldsen og Rasmussen indrømmer også selv, at det har været en udfordring for dem, at de har haft så begrænset en mulighed for at se spillerne, når de normalt topper – nemlig i maj måned, når de forskellige landes ligaer går ind i de afgørende faser. De har derfor måttet se på spillernes evner i den del af sæsonerne, der trods alt blev afviklet samt kvindernes VM i Japan 30/11-16/12, 2019 og herrernes EM i Norge, Sverige og Østrig 9/1-26/1, 2020.

Jeg vil ikke kaste mig ud i en debat om hvem, de to håndboldkyndige herrer har valgt som nummer 1 til 50. Sådan et valg vil altid være subjektivt. Og det vigtige er ikke valget; det er argumentationen.

Det er også i argumentationen, at bogens helt store styrke ligger – i hvert fald halvdelen af den. Den anden halvdel er de fremragende fotos. En sportsbog kan sagtens nydes uden fotos. Men fotos fra kampsituationer, gør noget ved genkendelsen og hukommelsen hos os. I denne bog støtter de os rigtig flot gennem de i alt 100 valgte spillere.

Første halvdel er som skrevet argumentationen, altså formidlingen af deres valg. Og hvorfor er det så godt? Jo, det er det, fordi det er her, du kan mærke de to herres entusiasme og kærlighed til sporten. Det er her, de blomstrer. Deres sans for detaljer er uovertruffen, og deres valg bliver derfor velovervejede og velbegrundede.

Det er Boldsen, der har udvalgt de 50 herrer, mens Rasmussen har udvalgt de 50 kvinder. Begge herrer har meritterne i orden, og mens Boldsen i dag er ekspert-kommentator på håndbold på TV3, så er Rasmussen fortsat landstræner for de ungarske kvinder.

Denne bog er en rigtig god samtalestarter i alle hjem, der med mellemrum har tv’et pegende mod en af de mange håndboldhaller rundt om i verden. Og når den er både troværdig og velskrevet samt meget flot illustreret, så er det faktisk svært at se, hvordan nogen kunne lave den bedre.

Joachim Boldsen og Kim Rasmussen: ”Verdens 100 bedste håndboldspillere”, Forlaget Lindhardt og Ringhof, 216 sider, udkom 4. november 2020.

Læs også:
Joachim Boldsen og Kim Rasmussen: Verdens 100 bedste håndboldspillere 2019
Carsten Werge og Per Frimann: Verdens 100 bedste fodboldspillere 2018
Stine Bjerre Mortensen m.fl.: Min bedste kamp

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.